Girona

futbol

girona

Marlos i Olunga, dues peces inservibles per a Machín

Testimonials. El tècnic ha reciclat Portu com a davanter abans de donar més protagonisme al colombià (31 minuts en 18 jornades de lliga) i al kenyà (93 minuts jugats dels 1.620 possibles)

En l’evolució del dibuix del 3-4-2-1 al 3-3-2-2, Pablo Machín va preferir situar Portu al davant que no pas posar-hi Marlos Moreno o Michael Olunga (Kayode va ser baixa a Mestalla per problemes burocràtics). Va ser un senyal inequívoc que el tècnic de Gómara confia més en un mitjapunta que no pas amb dos davanters nats per fer companyia a l’intocable Stuani. I no és la primera vegada que l’entrenador del Girona pren decisions que fan evidents que Marlos i Olunga són dues peces gairebé inservibles. De fet, el colombià només ha jugat 31 minuts (els 13 últims contra el Barça i els 18 darrers a Mestalla, on no va tocar ni una pilota) i el kenyà, 93 repartits en quatre partits (10 contra el Sevilla, 59 contra el Barça –titular–, 15 a Balaídos i 9 al camp de l’Espanyol).

Sense encaix

Machín ja ha dit públicament que un dels llocs que vol reforçar és l’atac, cosa que xoca amb la continuïtat tant de Marlos com d’Olunga, dos futbolistes que juguen a Montilivi com a cedits, el colombià pel Manchester City i el kenyà pel Guizhou Zhicheng. A l’hora de cancel·lar les cessions són molts actors que s’han de posar d’acord, tot i que l’entesa amb el club anglès sempre serà més fàcil que amb el xinès per raons òbvies. També és important que els jugadors vulguin sortir i Cárcel no tenia constància que aquestes fossin les intencions de Marlos i Olunga. És evident, però, que si les sortides han de manar sobre les entrades, aquests dos estan a la posició preferent. L’altre problema per al Girona serà trobar a contrarellotge recanvis de nivell en un mercat en què el rellotge vola –només fins al 31 de gener– i amb la majoria de rivals buscant jugadors del mateix perfil.

EL MERCAT D’HIVERN

Machín ja ha reiterat les últimes setmanes que la prioritat és reforçar l’atac

MÉS ACTORS

A més de Marlos i Olunga, també hi entren en joc els seus clubs: el City i el Guizhou Zhicheng

COMPETÈNCIA

La majoria de rivals del Girona persegueixen el mateix perfil de futbolista

Planas i Eloi, encara menys minuts

Malgrat que Olunga ha jugat només un 5,3% dels minuts de lliga (93 de 1.260 possibles) i Marlos un 1,9% (31), encara hi ha tres jugadors amb menys participació a l’equip. A un ja se li ha obert la porta (Boulaya) i els altres dos encara es mantenen a dins esperant l’oportunitat. Es tracta de Carles Planas, que té dos anys més de contracte i que només va disputar els 20 últims minuts del Girona-Atlético de Madrid (va saltar al camp amb 2-0) i Eloi Amagat, que no ha debutat aquest curs (una convocatòria).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)