Girona

L’oportunitat de mig curs

Las Palmas arribarà dissabte a Montilivi com a cuer i amb l’amenaça de quedar despenjat a 15 punts del Girona i enfonsat al pou

L’únic partit dels blanc-i-vermells a l’estadi el mes de gener serà d’una transcendència capital, després de dues derrotes i abans de dues sortides dures als camps de l’Atlético i del Màlaga

Aquest cap de setmana es tanca la primera volta i el Girona té la tercera oportunitat d’enfilar-se fins als 26 punts –va desaprofitar les dues primeres, a Eibar i a València–, que és força més que mitja permanència perquè indicaria una projecció de 52 punts a final de curs quan la salvació sol estar en els 40. Més enllà, però, de plantar-se a meitat del trajecte amb molta feina avançada, els de Machín tenen la possibilitat d’enterrar un rival directe com Las Palmas, que arriba a Montilivi amb 12 punts menys que els gironins i en pot sortir a 15 si els blanc-i-vermells no s’encanten com ho van fer contra l’Alavés en un partit d’unes característiques molt similars al de dissabte al migdia (13 hores).

Una victòria del Girona podria significar matar dos pardals d’un sol tret, perquè el Màlaga (dinovè amb 11 punts, els mateixos que Las Palmas) també es pot quedar despenjat a quinze punts dels gironins si perd a Getafe. I amb dos rivals fora de combat tan aviat, el panorama per als de Machín seria idíl·lic i només caldria deixar enrere el dissetè.

Las Palmas pot veure les coses des d’un altre punt de vista perquè, almenys avui, la seva referència no és el Girona, sinó el Deportivo, que és l’equip que marca el descens. I els gallecs no estan tan lluny dels canaris (a cinc punts, menys de dues victòries), que volen aixecar el vol amb l’arribada de Paco Jémez, el quart tècnic de la temporada després de Manolo Márquez, Paco Ayestarán i Paquito Ortiz.

El partit del mes a casa

Literalment, és el partit del mes per al Girona. Perquè és l’únic que es juga a Montilivi (els de Machín han estrenat l’any a València i acabaran el gener visitant el Wanda i La Rosaleda) i per la transcendència d’aquest duel, que, en cas de victòria, deixaria les coses molt encarrilades amb vista a la segona volta, però que, en cas de derrota, podria fer aparèixer els dubtes, sobretot si després no es puntua al camp de l’Atlético de Madrid i surt creu en el del Màlaga.

L’OBJECTIU

26
punts
al final de la primera volta significarien una projecció de 52 punts a final de temporada.

ENCARA BEN VIUS

Tot i haver sumat 11 punts de 54, Las Palmas té el dissetè a menys de dues victòries
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)