3a divisió FEF

futbol

Terrassa

Centenari sense descans

José Ortega ha encadenat 100 partits consecutius de lliga sense perdre ni un sol minut

El porter ha estat titular indiscutible en el Terrassa, amb qui l’any passat va jugar la promoció, com també ho va ser en la seva temporada en el Granollers

Des que va veure des de la banqueta la derrota del seu equip a Vilafranca en la 34a jornada de la temporada 2014/2015, José Ortega (Sant Boi de Llobregat, 25/11/1991) no ha tornat a veure cap partit de lliga fora del terreny de joc. En total, 100 enfrontaments seguits completant els 90 minuts en dos equips diferents: el Granollers i el Terrassa. “Em prenc tots els partits com si poguessin ser el meu últim. Jo també ho he viscut a l’altra banda, la de ser el porter que no juga mai, i ho he passat molt malament, per això ho posaré molt difícil perquè em prenguin la titularitat”, explica Ortega, que desconeixia la fita però que recorda amb afecte una marca aconseguida al llarg d’aquests 100 partits: el rècord de minuts imbatut a la porteria del Terrassa.

Abans d’arribar fins aquí, però, la trajectòria de l’actual porter dels egarencs ha fet moltes voltes. Començant, com molts altres porters, amb uns inicis com a jugador de camp: “Vaig acompanyar una vegada un amic meu a entrenar i em van encoratjar a provar-ho. Però com que no entenia gaire bé el joc no en gaudia com els altres companys”, explica Ortega, que amb el temps va començar a veure que entre els tres pals es trobava molt més a gust. A poc a poc, els guants i una samarreta de diferent color de la dels seus companys van començar a ser la seva vestimenta habitual. “Al cap d’un temps ho feia força bé i em van dur a fer les proves al Jàbac Terrassa, però quan hi vaig anar els equips ja estaven gairebé tots complerts. Finalment, però, vaig començar a jugar amb l’aleví D, encara que per un seguit de problemes amb els altres porters em van pujar al cap de poc a un equip superior. Al cap de pocs mesos vaig passar de jugar amb els meus amics de l’escola a enfrontar-me al Barça i l’Espanyol!”

Un trajectòria fulminant que no es va repetir, però, un cop acabada l’etapa de formació. “En el darrer any de juvenil vaig estar tot l’any entrenant amb el primer equip del Terrassa i en el darrer partit de lliga Miguel Olmo em va premiar amb el debut a segona divisió B. Però després vaig estar temps sense equip entrenant-me en solitari fins que vaig tornar al Terrassa”, explica el porter, que després d’una cessió al Junior, a primera catalana, va estar encara un any més sense aconseguir la titularitat a la porteria de l’Olímpic. Però des que ho va aconseguir s’ha aferrat al lloc, encadenant partit rere partit: “Quan jugues sempre inconscientment et pots relaxar, però jo sóc molt exigent amb mi mateix i intento no abaixar mai la guàrdia.”

La promoció, un premi
A banda dels 100 partits consecutius completats en la lliga, Ortega recorda amb especial estima els dos partits de ‘play-off’ contra l’Ontinyent. “Va ser la culminació d’un gran any; de ser el porter més golejat en el Granollers a ser Zamora l’any següent en el Terrassa i jugar la promoció. A més, vaig fer dos bons partits, els recordo amb bon sabor de boca”, explica.
176
partits
de lliga ha jugat en total l’actual porter del Terrassa, un dels quals és a segona divisió B, també amb l’equip egarenc, el curs 2009/2010, encara en edat juvenil.
6
duels
s’ha perdut Ortega les darreres cinc temporades. Només el curs 2014/2015 va entrar en la rotació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)