Girona

futbol

girona

El groc rendeix bé a Montilivi

El Girona només ha pogut vèncer en dues de les set visites de Las Palmas a l’estadi gironí

En la categoria de plata, el duel contra els canaris es va disputar durant set cursos seguits

En el pas del Girona per la categoria de plata del futbol estatal durant l’última dècada, els partits contra Las Palmas es van convertir en tot un clàssic. Catalans i canaris es van veure les cares fins a set vegades, i les estadístiques mostren que les visites del conjunt groc a Montilivi van donar un bon rendiment al rival d’aquesta setmana: després de set duels en territori gironí, Las Palmas va aconseguir tres victòries, dos empats i dues derrotes. També és cert que els partits entre grocs i blanc-i-vermells es van caracteritzar per ser un bon espectacle i que en destaquen les dues victòries dels gironins.

La primera visita de Las Palmas a Montilivi va ser l’any del debut del Girona en la segona divisió A, i va estar marcada per l’objectiu comú dels dos equips: la permanència. Mentre que el Girona veia aquell partit com un pas gairebé definitiu per seguir en la categoria, en l’expedició canària es plantejava com una final per allunyar-se dels llocs de descens. Els gironins ho tenien tot a favor per guanyar aquell partit amb un 2-0 en el descans, però el conjunt groc va acabar rescatant un punt amb dos gols en el segon temps.

El triomf i l’oportunitat

La primera victòria a casa del Girona contra Las Palmas es va fer esperar fins a la quarta visita dels canaris a Montilivi. El duel s’havia complicat molt amb un 0-2 en contra, però la reacció dels homes que dirigia Raül Agné va ser molt bona i van capgirar el resultat per acabar guanyant 4-2 i sumar així el primer triomf del curs en la sisena jornada de lliga. L’any següent, ja amb Rubi a la banqueta, Montilivi va viure un dels partits més espectaculars pel que fa al bon joc que s’han vist mai en territori blanc-i-vermell. El sorprenent Girona d’aquella campanya era quart en la classificació, contra tot pronòstic, i en la cinquena jornada de lliga va passar per sobre de Las Palmas d’una manera incontestable. Les dianes de Jofre, Ion Vélez, Tébar i Felipe per partida doble van significar el primer i únic 5-0 dels gironins en la categoria de plata.

Més enllà del bon joc i de l’espectacular resultat, el partit contra Las Palmas té importància perquè va significar el debut en la lliga d’un jove Pere Pons amb la samarreta blanc-ivermella. El de Sant Martí Vell va saltar al terreny de joc quan encara no s’havia arribat al minut 30 a causa de la lesió de Garmendia i, a la gespa, va complir i va posar la llavor del que amb el temps ha acabat sent un pilar del millor Girona de la història. Precisament, Pere Pons és, juntament amb Àlex Granell i Eloi Amagat, un dels tres supervivents de la darrera vegada que gironins i canaris es van trobar al terreny de joc. Va ser el novembre del 2014, en un duel marcat per la pluja i per un rival molt efectiu en atac. El Girona, tot al contrari, va fer un bon partit, però va desaprofitar un penal que hauria forçat l’empat a dos final. També cal destacar la presència de David García amb l’equip groc. El jugador de Las Palmas només s’ha perdut un dels set partits contra el Girona, i aquesta temporada no està tenint gaire participació. Aquell curs, el camí dels dos clubs es va separar, ja que Las Palmas va assolir l’ascens a la màxima categoria. El proper capítol es viurà a primera divisió.

Paco Jémez, a Montilivi només amb el Còrdova

Las Palmas arribarà a Montilivi amb Paco Jémez a la banqueta, el quart entrenador que dirigeix els canaris aquesta temporada. Per a l’actual preparador groc, el seu actual club no és desconegut, ja que hi va entrenar en una primera etapa. Va ser en el tram final del curs 2009/10 i durant tota la lliga 2010/11. El que li resultarà més nou és el fet de trepitjar la banda de Montilivi, ja que a l’estadi gironí només hi ha entrenat sent el màxim responsable del Còrdova, la temporada 2011/12. Aquell enfrontament va acabar 3-1 a favor del Girona gràcies als gols de Nieto, Coro i Jandro. Quan faltaven dues jornades per acabar el curs, Jémez va topar amb un Girona en ratxa que volia lligar la salvació matemàtica. L’ensopegada a Montilivi va endarrerir la classificació del Còrdova per a la fase d’ascens. Més enllà dels partits a Girona, Jémez s’ha enfrontat quatre cops amb el club català, i el balanç és de només una victòria per al canari, un empat i dues derrotes. Al llarg de la seva trajectòria, Paco Jémez ha coincidit amb diversos futbolistes de l’actual plantilla gironina. A Las Palmas, el tècnic va fer debutar amb el primer equip Juanpe, mentre que a Còrdova, a segona A, també va donar força protagonisme al terreny de joc a Borja García. Per acabar, en l’etapa de Jémez al Rayo Vallecano, equip amb què es va estrenar a primera divisió, també va tenir a les seves ordres Johan Mójica durant la temporada 2013/14. El va utilitzar en dotze partits de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)