Girona

Al gener i amb l’aigua al coll

El rival. Las Palmas arriba a Montilivi en l’última posició de la classificació, escaldat i eliminat de la copa el dimarts pel València, en plena reestructuració de plantilla i amb moltes necessitats

Sumar només onze punts dels 54 que s’han posat en joc en les divuit jornades de lliga que es porten disputades faria agafar un atac de nervis a qualsevol equip, sigui quina sigui la categoria. Las Palmas, el proper rival del Girona, és el cuer de la taula amb el pèssim honor de tenir els mateixos punts que el penúltim, el Màlaga (11). El conjunt insular ha tingut, ni més ni menys que quatre entrenadors des de l’inici del curs. Manolo Márquez va encetar la campanya tot i que de seguida va fer un pas al costat veient la inestabilitat i les dificultats de governar que hi havia dins del vestidor. De totes maneres, amb Márquez, els insulars van sumar dues victòries consecutives –contra el Màlaga i l’Athletic Club– de les tres que tenen en total en l’actualitat.

En la setena jornada, Paco Ayestarán va agafar l’equip, però el desgavell es va accentuar després de sumar només un punt dels 21 possibles, fet que va precipitar un nou relleu. Paquito Ortiz va estar quatre partits a la banqueta fent temps a Paco Jémez, l’actual tècnic, la figura que ha de fer de mà dura per regirar el vestidor en plena temporada i posar ordre a un perfil de jugadors conflictius.

Sense temps per valorar el canvi –amb el flamant tècnic Las Palmas va empatar a un gol en l’anada dels vuitens de copa contra el València i ha perdut contra l’Eibar en la lliga (1-2) i a Mestalla contra els valencianistes en la tornada (4-0)–, Jémez espera noves incorporacions a part de les de Jairo Samperio (Mainz 05) i Gabriel Peñalba (Cruz Azul). I és que, tan bon punt arribar el canari va perfilar una llista de descartats –entre els quals Rémy, un dels fitxatges que havia de ser estrella procedent del Chelsea, actual pitxitxi de l’equip amb cinc dianes.

Viera hi posa la màgia

Tot i la crisi de resultats i el mal moment que passa l’equip a tots els nivells, Las Palmas disposa de jugadors que poden desequilibrar un partit en qualsevol moment. El futbolista franquícia és Jonathan Viera (tres gols), format a les categories inferiors del club i internacional amb la selecció estatal. A més, Tana o Halilovic, els dos amb una tècnica exquisida, aporten qualitat i una bona última passada a una línia ofensiva que ha quedat orfe en espera de fitxatges amb Jonathan Calleri com a referència (quatre gols).

LA MALA DINÀMICA

Els canaris han guanyat només un partit dels darrers catorze en la lliga

QUATRE TÈCNICS

Manolo Márquez, Paco Ayestarán, Paquito Ortiz i Paco Jémez han dirigit l’equip

LA QUALITAT

Jonathan Viera, Tana, Halilovic i Mauricio Lemos són els jugadors més destacats

DE MOMENT, DOS

Las Palmas ja ha incorporat Jairo i Peñalba gràcies a l’obertura del mercat d’hivern

Les lesions de Bigas i Samper, un altre maldecap

En el primer partit de lliga a les ordres de Paco Jémez, Las Palmas va viure la decepció de perdre el partit contra l’Eibar (1-2), tot i que es va avançar i, a més, va perdre dos futbolistes que amb el nou tècnic havien de tenir un pes important dins de l’equip. El central Pedro Bigas es va fer un esquinç al genoll que el va obligar a deixar el terreny de joc en el minut 29 i Sergi Samper, migcampista cedit pel Barça, es va fer un trencament de peroné i una ruptura dels lligaments del turmell. El defensa estarà unes quatre setmanes de baixa, mentre que el català es perdrà la resta del curs. Aquestes lesions han posat més obstacles a l’aclimatació de Paco Jémez a l’equip, ja que s’ha vist obligat a donar entrada a homes que donava per descartats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)