Nàstic

Nàstic

Segona divisió A

Tres punts de propulsió

Nàstic. Els grana passaran del divuitè lloc al dotzè si guanyen, i l’Osasuna, del setè al tercer, en el partit ajornat per la neu l’1 de desembre. Els dos equips hi arriben en un bon moment

El gran avantatge de disputar un partit endarrerit com el d’avui a El Sadar entre l’Osasuna i el Nàstic –ajornat per la neu l’1 de desembre– és que hi ha molt a guanyar i poc a perdre. La posició en la classificació no es perdrà i, en cas de victòria, es poden avançar llocs (a les 7). La igualtat en la lliga de segona A permet que el guanyador d’avui faci un salt significatiu en la classificació. Si obtenen els tres punts, els grana passaran de la divuitena posició a la dotzena, amb set punts de marge respecte a la zona de descens i passant al davant del Reus abans del derbi de diumenge a la tarda al Nou Estadi. Per a l’Osasuna, vèncer equivaldria a saltar del setè al tercer lloc i situar-se a quatre punts de la zona de descens directe.

Els dos equips arriben al partit en un bon moment. L’Osasuna ha deixat enrere la mala segona meitat de primera volta –una victòria en nou partits– i ara encadena tres triomfs, que l’han situat com a favorit en la lluita per a l’ascens. Els grana, per la seva banda, que van acabar l’any amb molts dubtes, han superat amb nota –quatre punts– els dos primers partits dels tres desplaçaments seguits.

Set baixes per lesió

El Nàstic continua amb el problema de les lesions, habitual aquesta temporada, i per al partit d’avui Rodri no pot disposar de Tejera, Uche, Emana, Delgado –té un problema als lligaments del genoll esquerre i està pendent d’una ressonància–, Pol Valentín –amb bronquitis–, Djetei i Arzo. El tècnic grana, però, es congratula que els futbolistes menys habituals últimament estan rendint a un bon nivell –Muñiz, Morente, Eddy...– i els reforços d’hivern ajuden a minimitzar les absències i doten l’equip de més alternatives.

LES FRASES

No pensem en el partit contra el Reus. La millor motivació de cara al derbi és fer un bon partit a Pamplona. Volem fer un salt per poder tranquil·litzar-nos i estabilitzar-nos
L’Osasuna està fent bons partits. Ens exigirà un duel intens en què haurem d’estar bé amb la pilota i ser hàbils per contrarestar-ho
Antonio Rodríguez
entrenador del nàstic

La suspensió polèmica i els duels del 2016

El partit d’aquesta tarda va anar precedit per la polèmica en la suspensió del duel de l’1 de desembre. L’Osasuna hauria volgut jugar l’endemà, però el Nàstic s’hi va negar i el club navarrès va presentar un recurs per tal que es donés el partit per perdut als tarragonins per no haver-se presentat. Tant el comitè de competició com el d’apel·lació van donar la raó al Nàstic i l’Osasuna va desestimar, a última hora, recórrer al Tribunal Administratiu de l’Esport. L’últim cop que es van trobar els dos equips va ser en la primera eliminatòria de la fase d’ascens a primera divisió del curs 2015/16. Els navarresos, que acabarien pujant, van guanyar tant en l’anada a El Sadar (2-0) com en la tornada a Tarragona (2-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)