Territorial

Mitja temporada d’alts i baixos

1a catalana. Els cinc equips de la demarcació gironina han firmat una primera volta força correcta, però massa irregular. El Farners, vuit jornades líder, i el Banyoles, nou jornades en descens, són de moment la cara i la creu

Diumenge passat es va posar el punt final a la primera volta del grup 1 de primera catalana, tot i que encara queda un partit per jugar corresponent a la setzena jornada, un Manresa-Llagostera B que es va ajornar per culpa de la pluja i que es jugarà el diumenge 11 de febrer. Pel que fa als cinc equips de la demarcació gironina, no ha estat un primer tram de lliga senzill, tot i que ha deixat força conclusions positives. El cert és que després de la primera volta el Banyoles és l’únic equip que està en zona de descens, mentre que la resta, si fan una segona volta més o menys digna, tenen la permanència molt ben encarrilada. També es veritat, per contra, que els dos equips que semblaven cridats a lluitar per l’ascens a tercera, la Jonquera i el Llagostera B, han tingut una actuació discreta i ara mateix estan lluny de l’objectiu inicial.

Els millors, a la Selva

El Farners ha estat una de les millors notícies en aquesta primera volta, i és que ha encapçalat la classificació en vuit jornades de les disset disputades, demostrant una solidesa impressionant. Des de la dotzena jornada, però, els de Pau Menéndez s’han encallat amb 26 punts i han encaixat cinc derrotes que els han apartat del somni, ja que estan a 12 punts del líder, la Grama, i a 6 del segon classificat, el Manresa, que a més té un partit pendent. De fet, amb 26 punts els selvatans no han millorat la primera volta del curs passat, quan en van sumar 28 i van acabar tercers.

L’altre equip selvatà de la lliga, el Lloret, ha acabat la volta en una meritòria setena posició després de combinar dinàmiques molt positives com els vuit partits sense perdre que va disputar entre la tercera i la desena jornada, amb altres de molt negatives com els quatre partits seguits que va perdre de la jornada 11 a la 14. Amb 25 punts el camí cap a la permanència sembla estar, un any més, força encarrilat.

Més avall del previst

La Jonquera –25 punts– i el Llagostera B –23 amb un partit menys– han firmat una primera volta correcta, però lluny del que s’esperava, i és que estan a set i a nou punts respectivament de la segona posició que permet jugar la promoció d’ascens. En el cas dels jonquerencs els problemes extraesportius segurament no han ajudat, i és que l’equip va començar força malament i no es va despertar fins al mes de novembre, quan va guanyar tres partits seguits. El Llagostera B, en canvi, va començar bé i es va arribar a situar líder en la jornada 8, però des de llavors només ha sumat 6 punts de 24 possibles.

Destinats a patir

El Banyoles tenia assumit ja abans de començar la lliga que li tocaria suar per salvar la categoria i la primera volta ho ha confirmat. Els d’Adam Fontes han arribat a enllaçar dues victòries en dues ocasions, però han perdut massa partits, deu, i des que van caure en descens en la novena jornada no han sortit del pou.

LA VALORACIÓ DELS ENTRENADORS

El lideratge va ser anecdòtic, però ara esperem iniciar la segona volta igual per estar tranquils
Pau Menéndez
entrenador del farners

FARNERS

Ha estat mitja volta líder, però encadena cinc derrotes que han tacat la bona línia

LLORET

Ha firmat una primera volta a batzegades, però amb bones sensacions

LA JONQUERA

El nostre objectiu és diferent, perquè volem formar els més joves i el balanç fins ara és positiu
Javi Salamero
entrenador del llagostera b

LLAGOSTERA B

Hem fet més mèrits que punts. Tenim la permanència a prop i estic segur que l’aconseguirem
Adam Fontes
entrenador del banyoles

BANYOLES

Ha estat com unes muntanyes russes. La falta de gol ens ha tret punts, però estem fent un bon futbol
Joan Mármol
entrenador de la jonquera
Hem competit bé contra tots els equips en una lliga duríssima tot i el canvi de camp, que ens ha afectat
Edu Urdiales
entrenador del lloret
Ha anat de menys a més, però li falta regularitat per competir en la zona noble
Va començar molt bé, però es va desinflar quan va assaborir la primera posició
Va caure en descens en la novena jornada i continua lluitant per sortir del pou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)