Girona

Delfí Gelí

Ex jugador de l’Atlético de Madrid i actual president del Girona

Present inimaginable

Delfí Geli, que va jugar més d’un centenar de partits de lliga amb l’Atlético de Madrid, viurà el debut del Girona al Wanda Metropolitano sent el president del club de Montilivi

Geli també es retrobarà amb diversos companys d’una plantilla que va fer història al club madrileny, com el tècnic Simeone, Vizcaíno i Caminero

“Em quedo amb la celebraciódels títols de la copa i la lliga, però també amb les moltes vivències amb la gent del club”

Han passat més de vint anys però en la memòria de l’aficionat de l’Atlético encara es recorda amb un sentiment molt especial la temporada del doblet, un curs, el 1995/96, en què el conjunt de la riba del Manzanares va guanyar la copa i la lliga. En aquella plantilla destacaven diversos noms, entre els quals tenia un paper important el de l’actual president del Girona, Delfí Geli: “Del meu pas per l’Atlético em quedo amb la celebració de títols important, i amb tota la feina i esforç que suposa guanyar una copa i una lliga. També em quedo amb les vivències personals amb molta gent que encara forma part del club. Excompanys i treballadors amb qui comparteixo grans records. És un honor per a mi tornar-los a visitar com a rivals a primera divisió”, diu Geli, que al Wanda Metropolitano veurà des de la llotja i fent funcions de president del club gironí diversos dels companys amb qui va compartir terreny de joc: al cos tècnic, Simeone i Vizcaíno, mentre que als despatxos també s’hi manté un altre emblema del club, Caminero.

Precisament, la visita a la nova casa de l’Atlético de Madrid, el Wanda Metropolitano, és un dels al·licients per a Geli: “Un cop acabat, encara no l’he pogut visitar”, comenta tot recordant el gran ambient que l’afició colchonera solia crear al Vicente Calderón i que espera que es mantingui al nou estadi: “L’aficionat de l’Atlético va en massa al camp i són gent molt sorollosa. Segur que el Wanda serà igual i el públic pressionarà de valent.” Així doncs, la situació per a qui va ser el lateral dret indiscutible d’una de les plantilles més recordades per l’afició de l’Atlético es pot considerar inimaginable si ens situem a la meitat dels anys noranta: “No m’hauria pensat mai que aniria a jugar un partit de primera divisió contra l’Atlético amb el Girona sent jo el president de l’entitat. La situació que llavors vivia l’Atlético i la que vivia el Girona encara ho feia més impensable.”

Creixement i explosió

Geli va cridar l’atenció de l’Atlético després de triomfar amb el Queso Mecánico, un Albacete que s’estrenava a primera divisió i que va sorprendre tothom fent grans temporades a principi dels noranta: “Salvant les distàncies, era una situació similar a la del Girona actual. Jugadors joves, que ens estrenàvem a primera i que estàvem molt motivats per fer-ho bé”, recorda l’ara directiu gironí.

A l’Atlético hi va jugar del curs 1994/95 al 1998/99, una etapa marcada per la presència de la família Gil al club: “Quan vaig arribar a l’equip, s’estava estructurant un projecte important que va acabar donant bons resultats. L’ambició s’ha mantingut fins ara, si bé és cert que en els darrers set cursos, amb Simeone a la banqueta, s’ha aconseguit una estabilitat esportiva molt important.” Geli, que va acumular 139 partits de lliga amb l’equip del Manzanares, també recorda la seva relació amb un dels presidents més controvertits del futbol estatal, Jesús Gil: “El tracte amb ell era exquisit. Era una persona que volia gent que s’entregués i treballés al màxim pel seu Atlético. També és cert que era una figura que s’implicava molt en la part esportiva i també en la vida política del país, i això de vegades generava trasbalsos. Formava part de la seva personalitat.”

De Salt al Calderón
Format al Salt i al Girona, Geli va viure els millors anys de la seva carrera a l’Atlético i una segona joventut a l’Alavés.
5
temporades
va jugar a l’Atlético. De la 1994/95 a la 1998/99.
2
títols
va guanyar amb l’Atlético: la lliga i la copa del curs 1995/96.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)