Girona

ROBERTO FRESNEDOSO

EXJUGADOR DEL GIRONA (1989-91) I DE L’ATLÉTICO DE MADRID (1995-2002)

“Machín és tan important com ho és Simeone”

“De petit somiava a seguir el seu camí, i jugar amb ell va ser increïble. Sempre agrairé els seus consells”

“És l’equip que millor defensa del món i ara, amb Diego Costa, té la peça que els faltava”

De Girona a l’elit.
Roberto Fresnodoso va arribar al Girona procedent de la Penya Bons Aires i va debutar amb el primer equip a 2a B amb 17 anys –imatge de l’esquerra. Mesos després, el va fitxar l’Espanyol, abans d’arribar a l’Atlético de Madrid, on va viure els seus millors anys com a futbolista –imatge de la dreta. Un cop retirat, va entrenar el filial del conjunt madrileny, del qual és el vicepresident de l’associació d’exjugadors, Leyendas del Atlético.
Al Girona, el fet que tots els jugadors rendeixin bé en totes les posicions vol dir que la feina que es fa és molt bona

Roberto Fresnedoso (15-01-1973, Toledo) es va criar com a persona i com a futbolista a Girona, abans de fer el salt a primera divisió, on va brillar amb l’Atlético de Madrid, formant part de la plantilla que va guanyar lliga i la copa el curs 1995/96. Ara és director esportiu a Madrid del Guangzhou xinès, on dirigeix una escola de futbol formatiu, i segueix de ben a prop els seus exequips.

Què recorda de quan tenia 17 anys i jugava amb el Girona?
Jo vivia al barri de Sant Narcís i per anar al camp havia de creuar un bosc. Normalment era de nit i em feia força por. Futbolísticament era molt jove i gairebé no vaig tenir etapa de juvenil, perquè amb 16 i 17 anys ja jugava a 2a B amb el primer equip.
En aquell moment el Girona era un club humil i petit.
Recordo jugar a Montilivi, que era un campàs, però estava buit. Érem humils, però aquells anys lluitàvem per entrar en la promoció d’ascens tot i que no ho vam aconseguir. Veure ara la graderia plena a vessar és gairebé un somni, i per a mi és una gran alegria.
El va fitxar l’Espanyol molt jove i després va anar a l’Atlético. Allà va viure els millors anys de la seva vida?
A l’Atlético hi vaig viure dues etapes. La primera va ser molt bona, gairebé increïble, però després vaig anar mitja temporada cedit a l’Espanyol i quan vaig tornar tot va ser diferent. Vam baixar a 2a A i van ser uns anys dolents, perquè amb les lesions i altres problemes tampoc vaig jugar tant com volia.
En la primera temporada, però, hi va guanyar la lliga i la copa. Què feia especial aquell equip?
Era un equip de grans jugadors individualment i amb un bon entrenador [Radomir Antic]. Ens caracteritzàvem per tenir grans jugadors en totes les línies que eren capaços de marcar un partit i formàvem un equip molt equilibrat.
Allà va coincidir amb Delfí Gelí, que també havia sortit del Girona i ara n’és el president.
Quan vaig començar a jugar somiava a seguir el seu camí, perquè era la referència de petit quan anava a veure els partits del Girona i poder compartir equip amb ell era increïble, i a més hi compartia habitació. No era un company de parlar gaire, però sempre donava els millors consells en moments puntuals i sempre li ho agrairé molt. Sempre ha estat una persona excel·lent.
En aquell equip també va jugar amb Simeone. El caràcter guanyador l’ha tingut sempre, no?
Sempre ha estat un líder i tothom sabia que seria entrenador, perquè tot i que mantenia la distància amb els companys era fonamental per a ells.
És una alegria veure que ha aconseguit tornar a fer de l’Atlético un referent?
Me n’alegro molt, perquè al final el que ha aconseguit és portar al club una estabilitat que li feia molta falta. Avui dia l’Atlético competeixi amb els millors, ja no és cap sorpresa ni cap notícia, perquè ja fa anys que Simeone persisteix, i aquest és el seu gran èxit.
Quina és la seva millor arma?
Crec que defensivament és el millor equip del món. Et pot agradar més o menys el seu estil de joc i com afronta els partits, però en l’aspecte defensiu és el millor, i els números també ho diuen, perquè sempre és l’equip que menys gols encaixa en les competicions que participa. És complicat que li facin mal, perquè treballa molt bé, se sent molt còmode quan no té la pilota i amb una o dues vegades que arribi a l’atac et pot matar. A més, ara amb Diego Costa tenen la peça que els feia falta.
El Girona és un dels equips que li ha tret punts. L’ha sorprès el nivell dels gironins a primera?
Em va sorprendre en els primers partits, però després, veient jugar l’equip, ja no. Quan veus els partits contra l’Atlético i el Madrid veus que el Girona porta el pes dels partits. Des de la distància Pablo Machín sembla que tingui la mateixa importància a l’equip com la té Simeone a l’Atlético.
Què és el que més li agrada del joc del Girona?
És un equip molt valent i té moltes alternatives ofensives que fan que jugui sense complexos contra gairebé tots els rivals. Al davant té jugadors, com Portu i Stuani, que estan donant un rendiment boníssim i et fa la sensació que qualsevol jugador en totes les posicions del camp està rendint, i això vol dir que la feina que s’està fent en conjunt és molt bona.
Veu el Girona salvant-se amb relativa tranquil·litat?
En el futbol mai se sap, però la lògica diu que sí. Jo apostaria perquè s’aconseguirà salvar bé i que al final de temporada estarà mirant més cap a la zona alta que no pas cap al descens.
Dissabte quin partit preveu?
Serà un partit habitual de l’Atlético, que es tancarà bé en defensa i que si marca un gol ho posa difícil. El Girona sempre marca també, així que veig un partit que acabarà 2-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)