Girona

Un candidat a la vista

El rival. L’Atlético s’ha postulat enguany com la principal amenaça del Barça per al títol. El pròxim contrincant del Girona arriba bé al duel tot i la desfeta contra el Sevilla al Wanda en la copa (1-2)

El Girona s’enfronta a l’Atlético de Madrid, el segon classificat de primera amb 42 punts, nou menys que el líder, el Barça (51). El conjunt madrileny s’ha postulat, juntament amb el València, com el candidat a disputar el títol a un intocable i brillant equip blaugrana. Els jugadors dirigits per Diego Pablo Simeone han perdut només un partit de lliga –va ser fa escasses setmanes, en el darrer partit de l’any contra l’Espanyol (1-0)–, fet que mostra la regularitat i solidesa d’un equip que en el campionat ha recuperat els punts forts que el van portar a aconseguir el títol en la campanya 2013/14. Sacrifici, solidaritat defensiva, competitivitat, rigor tàctic i agressivitat esportiva són trets característics d’un Atlético que, des de l’arribada de Simeone a la banqueta, el 23 de desembre va fer set anys, ha canviat a un equip que no per tenir l’etiqueta de treballador i dur està exempt de qualitat. Jugadors com Antoine Griezmann, Yannick Carrasco, Diego Costa, Gameiro, Vitolo, Koke, Saúl, Godín, Filipe Luis o Oblak formen un grup de primer ordre mundial i internacional amb les seves respectives seleccions.

L’Atlético va començar la temporada amb sensacions irregulars i empatant in extremis a Montilivi (2-2) contra un Girona que acabava de pujar. Els colchoneros van jugar els tres primers partits de lliga a fora per les obres de la seva nova llar, el Wanda Metropolitano. En aquesta sèrie, els de Simeone van aconseguir cinc punts dels nou possibles que van arreglar amb tres victòries consecutives per situar-se a les places més elevades de la taula. El tram de la setena jornada a la dotzena va ser dur per als blanc-i-vermells, que van vèncer només en dos partits i van sumar deu punts de divuit de possibles, a més de complicar-se la vida en la fase de grups de la Champions League –no van poder guanyar en el doble enfrontament contra el Qarabag de l’Azerbaidjan–, fet que els va eliminar de la lluita d’aquesta competició per acabar rebotats a l’Europa League, un altre dels grans objectius que ha reformulat l’entitat –ja la va guanyar el 2010 i el 2012.

Superat el mal tràngol de l’eliminació de la Champions League, els de Simeone han tornat a agafar velocitat de creuer i han guanyat en sis dels darrers set partits –18 de 21 punts possibles–, fet que els ha instal·lat en la segona posició des de fa ja quatre jornades, el rival més a prop del Barça, un dels pocs equips que poden fer ombra als d’Ernesto Valverde.

Sense haver perdut encara al Wanda Metropolitano en la lliga –hi ha jugat vuit enfrontaments–, però sí en la copa –dimecres contra el Sevilla–, el Girona haurà de fer el partit perfecte per plantar cara a un Atlético que sembla cada vegada més imbatible. Sense Godín però sí amb Giménez, amb Filipe Luis recuperat i amb Diego Costa amb fam de partits, puntuar serà una proesa.

ELS GOLEJADORS

Griezmann i un sorprenent Correa tenen l’honor de ser els pitxitxis de l’equip amb 5 gols

UNA SOLA DERROTA

L’Espanyol (1-0) ha estat l’únic equip de la lliga que ha superat l’Atlético

Diego Costa i Vitolo, més alternatives per a Simeone

L’Atlético no va poder incorporar cap jugador durant les últimes dues finestres obertes de mercat per culpa d’una sanció de la FIFA en relació amb la irregularitat en la contractació de menors d’edat. Així doncs, després de no poder fitxar ni l’hivern passat ni l’estiu passat, el conjunt madrileny ha obert la porta durant aquest mes de gener a l’arribada de dos futbolistes contrastats i de qualitat internacional com Vitolo –que va jugar cedit a Las Palmas durant la primera meitat del campionat– i Diego Costa –des de fa mesos a la disciplina de Diego Pablo Simeone sense competir–. Els dos jugadors han alçat el nivell de la plantilla blanc-i-vermella, i és que Simeone disposarà de més alternatives per arreglar una de les debilitats en l’arrencada de la campanya, la falta de gol. Entre els quatre primers classificats, l’Atlético és clarament l’equip que té uns registres més pobres de cara a gol (28 gols), lluny de les xifres que el Barça (primer en la taula amb 52) o el València (tercer, amb 40) tenen després de jugar una volta del campionat. De fet, Griezmann i Correa són els màxims realitzadors de la plantilla amb només cinc dianes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)