2a divisió A

futbol

derbi tarragoní

La correcció dels dèficits

El derbi. El Nàstic sap que s’ha de desbloquejar com a local i el Reus, millorar en l’encert en atac per guanyar un duel que els grana afronten en progressió i els roig-i-negres, estancats

El Nàstic i el Reus saltaran avui a la gespa del Nou Estadi més conscients dels seus dèficits, de les seves pors, que no pas confiats en les seves potencialitats. Els grana tenen clar que han d’eliminar el bloqueig amb què han afrontat els últims partits al seu terreny de joc i els roig-i-negres saben que si no milloren les xifres golejadores estan condemnats al patiment. Corregir defectes, vèncer pors, serà clau per guanyar un derbi del Camp de Tarragona, el quart a segona A, que els locals afronten en progressió i els roig-i-negres, estancats. Tant és així que el Nàstic s’ha situat per sobre del Reus per primera vegada des que coincideixen en la categoria de plata.

El Nàstic espera que els set punts que ha aconseguit en els tres desplaçaments consecutius amb què ha iniciat el 2018, i que l’han allunyat de la zona de perill, ajudin a dissipar els nervis amb què afronta els partits al Nou Estadi, on ha perdut quatre dels últims sis partits disputats. Li ha anat molt bé afrontar lluny de Tarragona una fase important de la temporada, però ara ha de demostrar que s’ha enfortit per vèncer els fantasmes del seu estadi, tot un repte tenint en compte que s’enfronta al seu gran rival territorial, al qual no ha pogut vèncer a segona A i que la temporada passada li va infligir una derrota dolorosa al Nou Estadi. Rodri no pot disposar d’algun futbolista important, sobretot Uche i Tejera, però espera que els reforços vagin guanyant pes. Matilla i Álvaro Vázquez tenen molts números per ser titulars.

El Reus, que també manté baixes de pes, sobretot Miramón i Querol, busca un punt d’inflexió després de cinc partits sense guanyar, amb només un gol marcat, que l’han fet caure fins a la divuitena posició. Encara té marge respecte a la zona de descens –cinc punts– però és conscient que ha de reaccionar –i fer-ho a través de l’encert en atac– perquè segur que algun dels equips que té per sota es despertarà.

LA VOLUNTAT

El Nàstic confia que el 7 de 9 dels tres partits a fora rebaixi els nervis com a local

LA NECESSITAT

El Reus busca un punt d’inflexió després de cinc partits sense guanyar

El Nàstic no ha guanyat el Reus a segona A

Tot i que el balanç històric dels precedents en la lliga és favorable al Nàstic (24 triomfs dels grana, 19 empats i 10 triomfs dels roig-i-negres), el Reus ha estat millor en els tres derbis a segona A. El curs passat, l’equip entrenat llavors per Natxo González es va imposar tant a Reus, on va vèncer 1-0 amb gol de Càrbia (56’), com a Tarragona, també per la mínima gràcies a un gol de Máyor en el minut 90. En la primera volta de la temporada actual, hi va haver empat (1-1): Gus Ledes va fer avançar el Reus (22’) i Maikel Mesa va aconseguir l’empat (58’).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)