2a divisió A

Nàstic-Reus

Derbi a Segona A

La mida presa

Derbi roig-i-negre. El Reus ha guanyat el Nàstic en tres dels quatre duels a segona A, i els dos al Nou Estadi. L’1-2 de diumenge va reprendre la tendència dels dos equips l’últim any i mig

L’estiu del 2016, el Reus arribava a segona A com un novell en la categoria, sense experiència en el futbol professional. El Nàstic, en canvi, acabava de disputar, sense sort, una fase d’ascens a primera divisió i volia persistir en l’objectiu de tornar a la màxima categoria. Malgrat això, el Reus s’ha mostrat més competitiu i fiable que el Nàstic en aquest any i mig i, a més, ha demostrat que li té la mida presa, amb tres victòries en els quatre duels entre tots dos. Van acabar en triomf roig-i-negre el primer derbi a segona A, el novembre del 2016 (1-0), i els dos disputats al terreny de joc del Nàstic, 0-1 el curs passat i 1-2 diumenge. L’altre, el de la primera volta d’aquesta temporada disputat a Reus, va acabar en empat (1-1).

I això que diumenge, el Reus afrontava el derbi per sota del Nàstic en la classificació per primer cop des que els dos equips coincideixen a segona A, després d’una dinàmica negativa i més bloquejat que mai en atac, mentre que els grana estaven reforçats per tres bons resultats a fora. Però el derbi va mostrar un Reus amb més personalitat i ambició, que va aconseguir una victòria que va reprendre la tendència dels dos equips en l’últim any i mig: solidesa i efectivitat en el moment oportú del Reus i nervis i bloqueig del Nàstic. Els roig-i-negres ja tornen a anar al davant dels grana en la classificació.

Els dos equips arribaven al derbi amb dèficits clars, el dels partits a casa en el cas del Nàstic i l’aspecte golejador pel que fa al Reus. El resultat va confirmar la mala dinàmica dels tarragonins al seu estadi (set derrotes en els onze partits que hi ha disputat) i va millorar les estadístiques ofensives del Reus, que en els cinc últims partits només havia fet un gol. Malgrat les dues daines, però, el Reus continua sent el menys golejador, ara igualat amb el Sevilla Atlético (16 gols).

El Nàstic s’haurà de refer de la derrota on millor es mou, a camp contrari –és un dels dos millors visitants–, en la visita de diumenge al terreny de joc de l’Sporting. El Reus, per la seva banda, voldrà remarcar el punt d’inflexió contra l’Oviedo al municipal roig-i-negre.

2016/17: Reus-Nàstic 1-0
Jornada 15: Fran Carbia (56’) dona al Reus una victòria que consolida el bon començament de lliga del seu equip i manté els grana en l’última posició.
Nàstic-Reus 0-1
Jornada 36: gol de Máyor (90’) en un altre exercici de solidesa defensiva i efectivitat en atac d’un Reus que respira després d’una mala ratxa i deixa tocat el Nàstic, que patirà fins al final.
2017/18: Reus-Nàstic 1-1
Jornada 2: en un duel massa matiner, encara a l’agost, Gus Ledes avança el Reus (22’), Maikel Mesa empata (58’) i el local Querol falla un penal cap al final.
Nàstic-Reus 1-2
Jornada 23: el Nàstic arriba en millor dinàmica, però el Reus té més personalitat i el derrota. Marquen els visitants Juan Domínguez (39’) i Vítor Silva (84’) i el local Álvaro Vázquez (73’).

CONTRASTOS

El Nàstic ha perdut set partits d’onze a casa, i el Reus millora les xifres en atac
La victòria del Reus el va tornar a situar davant de l’equip grana en la classificació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)