3a divisió FEF

PITU BATLLE

ENTRENADOR DEL PALAMÓS

“L’estil de joc marca moltes coses”

“Amb més verticalitat també és més fàcil agafar desprotegit el rival”

“Hem d’atrapar els equips que tenim al davant”

He trobat un grup molt predisposat i amb ganes de treballar. Tots tenim ganes de tirar la situació endavant
No vaig dubtar a acceptar el repte del primer equip. Com a entrenador sempre aspires a entrenar al més amunt possible

Pitu Batlle afronta el segon repte important en la seva carrera com a tècnic en pocs mesos. Després de dirigir i caminar amb pas ferm en la lliga estatal juvenil amb el conjunt palamosí, ara se li obren les portes de la primera plantilla. La situació de l’equip on arriba no és fàcil, però Batlle creu en la reacció.

Com l’ha rebut l’equip?
La rebuda ha sigut molt bona. He trobat un grup molt predisposat i amb ganes de treballar. La clau és que tots tenim ganes de tirar endavant això.
Ja era al club entrenant el juvenil. Ha fet més fàcil l’adaptació?
Potser sí perquè coneixes l’espai i l’estructura que envolta el club. També perquè ja havia tractat amb els futbolistes, els havia pogut veure molt... El procés d’entrada i coneixença del vestidor no ha sigut tan llarg, teníem l’adaptació una mica avançada.
Debuta com a tècnic a tercera i amb un club de l’entitat del Palamós. Com entoma aquesta doble responsabilitat?
És una responsabilitat maca i debutar a tercera divisió suposa una experiència més. Vaig fitxar pel Palamós per estrenar-me entrenant un juvenil de lliga estatal, que no ho havia fet mai, i ara es produeix la casualitat que surt l’opció de fer el salt a tercera. Ho faig amb moltes ganes i il·lusió. Tinc una gran responsabilitat però el que puc assegurar és treball; per tant, fa que ho entomi amb la tranquil·litat de saber que ho donaré tot.
L’equip està en una situació delicada. Quin ha sigut el primer diagnòstic?
L’estil de joc que vols aplicar marca moltes coses. Amb el que jo vull utilitzar al Palamós, crec que ens falta més profunditat per les bandes i en atac. Ens estem centrant a reforçar i corregir coses en aquestes posicions. També cal millorar l’equilibri defensiu en la zona mitjana. Ens cal més força, i en aquesta posició sí que han arribat homes que ens han de permetre millorar, com ara Mamau i Sergi Caballero.
En la primera volta, la falta de gol també ha condicionat el rendiment del Palamós. Com es corregeix això?
Canviant la manera de jugar. Si en comptes de voler tant el control de la possessió busques més verticalitat també és més fàcil agafar desprotegit el rival. Hem d’intentar canviar una mica l’estil i, òbviament, si trobem un perfil de futbolista golejador o que endreça tot el que li arriba, molt millor. El que tinc clar és que si arribem amb el rival no tan ben situat això ens ha de donar més facilitats i ocasions per marcar més gols.
Més que mantenir el marge de dos punts amb els tres últims classificats, el repte és eixugar la diferència de 7 punts amb els equips que teniu al davant. Hi haurà descensos compensats...
Els catalans de segona divisió B han reaccionat les últimes setmanes però és evident que algun pot caure. També és cert que algun equip de tercera pot aconseguir l’ascens a segona B. Per part nostra, estaria bé atrapar els equips que tenim al davant per evitar ensurts. Cal eixugar aquesta distància d’entre 7 i 10 punts que ens separa d’un grup important de rivals. Com a mínim arribar a les últimes jornades amb possibilitats d’atrapar-los i, en el tram final, estar concentrats i sorprendre i superar els equips que es relaxin en les darreres setmanes.
A la plantilla hi ha hagut força moviments. Com està la planificació de l’equip en aquest mercat d’hivern?
Les primeres baixes que es van produir, jo ja me les vaig trobar fetes i en les últimes de Marc Vilà i Eppy s’ha arribat a un acord entre club i jugador. Ara el que busquem és un jugador de banda i que tingui profunditat i, si pot ser, un altre punta. Sobretot en interessa l’home de banda. Que tingui arribada i sigui molt vertical.
Estava fent una gran temporada amb el juvenil del Palamós a lliga estatal. Aquest fet no el va fer dubtar a l’hora d’assumir un nou repte a tercera?
No. No vaig dubtar a fer el pas perquè com a entrenador sempre aspires a entrenar al més amunt possible. És una situació delicada però hi ha temps per redreçar-la i no vaig dubtar en cap moment. En el futbol costa molt anar cap amunt i, sempre que no sigui un projecte escabellat, s’han d’acceptar els reptes. És el que busco, fer un nou pas endavant. He estat mig curs a lliga estatal treballant molt i fent-ho bé i ara, amb el mateix treball, mirarem de créixer a tercera divisió. Anar assumint reptes et fa més complet com a entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)