Barça B

El panorama s’esclareix

Barça B. El filial blaugrana fa un partit intel·ligent contra un Granada ambiciós, encadena el segon triomf gràcies als gols d’Aleñá, Miranda i Marc Cardona, i podria acabar la jornada fora del descens

barça b 3 granada 0

BARÇA B:Ortolà; Palencia, David Costas, Martínez, Miranda; Aleñá (Cuenca, 90’), Christian Rivera, Ruiz de Galarreta; Carles Pérez, Choco Lozano (Marc Cardona, 76’) i Abel Ruiz (Fali, 64’).GRANADA:Javi Varas; Víctor Díaz, Chico Flores, Saunier, Alex Martínez; Alberto Martín (Joselu, 61’), Kunde; Pedro (Puertas, 73’), Sergio Peña, Machís (Rey Manaj, 90’); i Adrián Ramos.GOLS:1-0 (14’) Aleñá. 2-0 (61’) Miranda. 3-0 (89’) Marc Cardona.ÀRBITRE:López Toca (col·legi cantàbric).T.G.:als locals Ruiz de Galarreta i Fali; i al visitant Víctor Díaz.PÚBLIC:2.561 espectadors.

López Toca va xiular el final del partit i la plantilla i el cos tècnic del Barça B van agrupar-se al mig del camp i van fer una pinya. Les cares eren de felicitat, de veure que les coses també poden sortir bé. En només sis dies al filial blaugrana s’ha passat de la depressió a l’esperança. Tot plegat, gràcies a dues senyores victòries contra dos senyors equips com el Tenerife i el Granada. Un 0-3 i un 3-0. 6 punts. I un canvi de panorama radical. De veure’s a 5 punts de la zona de salvació, a tenir la possibilitat d’acabar la jornada fora del descens. Si avui ensopeguen la Cultural o l’Almeria, els de Gerard López viuran tota la setmana que ve fora de la unitat de cremats de segona divisió.

Maduresa, capacitat de sofriment i, sobretot, un percentatge d’encert brutal. Aquests van ser els tres elements que van sustentar la victòria d’ahir contra el Granada. Els andalusos van ser un rival ambiciós, que va venir a Barcelona a buscar les pessigolles al Barça B i va tornar a casa contrariat. No acabaven d’entendre com un partit en què van acaparar la pilota, que es va disputar més al camp del Barça B que no pas al seu, va acabar 3-0. Quan al davant tens un equip amb homes com Carles Aleñá, que juga en una dimensió completament diferent a la de la resta de futbolistes de la categoria, aquestes coses poden passar. A això, però, s’hi ha de sumar el fet que el filial blaugrana està mostrant una consistència que fins ara no havia ensenyat.

El Granada va ser un equip força valent. A diferència de la majora de rivals, que es planten al Miniestadi amb la consigna de tapar-se i buscar algun contraatac o alguna acció d’estratègia per mirar de fer mal, els de José Luis Oltra van decidir pressionar la sortida de pilota ben amunt. Aquesta estratègia va fer que al Barça B li costés Déu i ajuda sortir del seu propi camp. Els de Gerard, però, van ser intel·ligents. Van actuar amb calma i tranquil·litat, sense precipitar-se. Va costar molt aproximar-se a l’àrea de Javi Varas, però per fortuna Carles Aleñá decidir que era una bona tarda per divertir i divertir-se. Ell solet va fabricar l’1-0. Va rebre a la línia de tres quarts de camp, va buscar-se un espai entre la defensa i va etzibar un xut ras i col·locat que va fer cap al fons de la porteria després de topar amb la fusta. El porter visitant només va poder lamentar-se’n. Minut 14, 1-0 i un rival que pressionava. El Barça B sabia que arribar al descans amb avantatge no seria una empresa senzilla. I no ho va ser. El Granada va buscar l’empat amb la profunditat de Perdo i Darwin Machís per les bandes. Els blaugrana, però, van estar atents i totes les seves incursions acabaven en centrades que van treure o bé Ortolà o bé la defensa. Va tocar sofrir sense acaparar la pilota com és habitual, i l’equip va adaptar-se a meravella a aquesta circumstància.

Aquest cop, solvents

La segona part va ser una prolongació de la primera, però amb un matís, a mesura que els minuts avançaven el control del Barça B anava augmentant davant un Granada minvat víctima de la precipitació i la desesperació. I és que cap de les arribades de les visitants va arribar a comprometre l’avantatge local en el marcador. Així, els blaugrana van aconseguir per fi oblidar-se d’aquell fantasma que l’ha perseguit tot el curs i que feia que els rivals li remuntessin partits en el segon temps. Lluny d’això, va ser el moment d’arrodonir la victòria. Qui va encarrilar-la va ser el lateral juvenil Miranda, que en el 61’ va ensumar sang i va decidir mossegar. Va batre Javi Varas després de caçar un gran refús del sentinella en el servei d’un córner. Amb el 2-0 i mitja hora per endavant, era qüestió de contemporitzar i buscar algun espai per matar el partit. Dit i fet. Cardona va segellar del tot el triomf resolent amb molta sang freda un contraatac.

Hem fet un partit seriós contra un rival important. Estic molt content, s’ha donat la ratxa que volíem
Gerard López
entrenador del barça b
Era la ratxa que estàvem esperant, hem trobat la tecla i hem de tenir continuïtat
Carles Pérez
extrem dret del barça b
No hem fet un partit per perdre, i encara menys per 3-0. El càstig és excessiu
José Luis Oltra
entrenador del granada

Dues victòries seguides per primer cop aquest curs

La plantilla del Barça B, i sobretot el seu entrenador, feia temps que parlaven de la necessitat de trobar una línia regular de resultats que no arribava. De fet, l’equip no havia estat capaç d’enllaçar dues victòries en tota la primera volta, una estadística que es va trencar ahir contra el Granada. Fins ara la millor ratxa havien estat cinc partits sense perdre –una victòria i quatre empats– i ara Gerard López espera millorar-la amb una tercera victòria consecutiva en la visita de diumenge que ve a Còrdova: “Els ho he dit als nois: ara no hem d’aturar-nos alquí, la bona sensació i el fet d’haver superat una situació complicada no ens ha de fer pensar que està tot fet. Cal que continuem treballant en la mateixa línia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)