Catalunya encarrila la feina

Copa de les Regions de la UEFA. La selecció amateur supera Castella i Lleó gràcies a l’encert de Ton Alcover, Aitor Lario i Xavi Ferrón, i ara haurà de fer bo l’avantatge en la tornada a Zamora

catalunya 3 castella i lleó 1

CATALUNYA:Miguel Ramos, Pep Mateu (Cárdenas, 52’), Aitor Lario, Noguera, Nils; Putxi, Ton Alcover; Xavi Ferrón, Velillas (David López, 67’), Lledó (Carlos Guzmán, 78’); i Arranz.CASTELLA I LLEÓ:Rodrigo Pérez; Adrián (Rubén Sanz, 60’), Carlos Fernández, Obispo, Rodrigo González; Jorge; Javi Amor (Jesús, 70’), Carlos Alonso, Del Álamo, Coque (Borrego, 73’); i Roberto García.GOLS:1-0 (13’) Ton Alcover. 2-0 (29’) Aitor Lario, de penal. 2-1 (64’) Rodrigo González. 3-1 (93’) Xavi Ferrón.ÀRBITRE:Subirats Matamoros.T.G.:als locals Velillas, Putxi i Lledó; i al visitant Jorge.PÚBLIC:Uns 100 espectadors.

Si la selecció catalana amateur vol jugar la darrera fase estatal de la copa de les Regions de la UEFA, haurà de rematar la feina que ahir va deixar encarrilada al Narcís Sala. El combinat de Toni Almendros va imposar-se a Castella i Lleó gràcies als gols de Ton Alcover, Aitor Lario i Xavi Ferrón, però el fet que els visitants també maquessin obligarà els quadribarrats a mantenir la tensió en el partit de tornada.

D’entrada, la selecció catalana va ser clarament superior a una Castella i Lleó bastant descentrada, que concedia força espais. El gol, això sí, va ser en una acció de pilota aturada. Ton Alcover, que té un doctorat en estratègia, va disposar d’una falta des de la frontal i va enviar-la al fons de la xarxa. Amb un xut ras i molt ajustat al pal, va deixar en no res l’estirada de Rodrigo Pérez. Cinc minuts després, Xavi Ferrón va estar a punt d’ampliar l’avantatge, però la seva vaselina, que ja havia superat el porter, va acaronar el pal. La rèplica castellana seria una rematada de Carlos que Miguel Ramos va atrapar amb intriga. Els visitants es complicarien encara més la vida en el minut 29. El porter va sortir a destemps a refusar una pilota i va fer penal a Xavi Ferrón. El central Aitor Lario va agafar la responsabilitat des dels onze metres i va ampliar la diferència. Amb el 2-0 i la sensació de desigualtat que hi havia sobre la gespa, semblava que el tercer gol no trigaria a caure, però no va ser així. Més enllà d’un xut llunyà de Velillas, no hi va haver ocasions de Catalunya, mentre que Castella i Lleó va respondre amb una rosca desviada de Roberto.

Reacció castellana

Si en la primera part Catalunya va dominar de forma clara, després de la represa les forces es van equilibrar. Castella i Lleó, esperonada per la necessitat de fer algun gol si no volia complicar-se de debò l’eliminatòria, va avançar línies i va buscar amb empenta la porteria de Miguel Ramos. A Catalunya li va tocar defensar de valent. Ho va fer amb força solvència, tot i que va tenir un desajust que li va costar un gol. El que va fer Rodrigo González en el minut 64, rematant lliure de marca una centrada des del carril dret. Amb el 2-1 els visitants van pressionar encara més. De fet, ja a les acaballes del partit, Miguel Ramos, en un un contra un amb Roberto, va ser salvador i va evitar l’empat. Això, precisament, permetria a Catalunya sentenciar en el temps afegit, quan Xavi Ferrón va aprofitar una assistència des de la banda de Nils per sorprendre Rodrigo Pérez. Els de Toni Almendros, doncs, van aconseguir un 3-1 que hauran de fer vàlid el pròxim 28 de febrer a Zamora.

L’important era aconseguir la victòria i hem patit molt, ja que el partit ha estat més a prop del 2-2 que del 3-1. Al final, l’hem pogut fer