Territorial

El Barça posa fi a la festa del Girona

Divisió d’honor juvenil. Els gironins perden la imbatibilitat a casa contra un líder molt sòlid i efectiu

girona 0 barça 3

GIRONA:Collet, Prado, Ivan, Uche, Mario, Giorgi (Franc, 75’), Jofre, Alejandro (Juli, 75’), Pedro Porro, Homet (Muñoz, 61’) i Moha (Valery, 54’).BARÇA:Lazar, Mate, Òscar, Chumi, Martí, Calavera, Monchu, Collado, Guillem (Comas, 83’), Alejandro (Nils, 80’) i Èdgar (Labinot, 72’).GOLS:0-1 (2’) Collado. 0-2 (33’) Alejandro. 0-3 (73’) Monchu, de penal.ÀRBITRE:García Verdura.T.G.:als locals Prado, Moha, Giorgi i Uche; i al visitant Guillem.T.V.:al visitant Calavera (81’) per doble amonestació.PÚBLIC:Uns 500 espectadors.

El Girona somiava convertir el Barça en la seva onzena víctima a Vilablareix, però a l’hora de la veritat es va quedar molt lluny d’aconseguir-ho i va encaixar la primera derrota de la temporada com a local. No va ser per una qüestió de joc, que en part sí que es va notar la diferència, ni per qualsevol aspecte físic o tàctic, però els gironins no van tenir el partit a les seves mans en cap moment, tot i no perdre mai la cara al matx i jugar de tu a tu en moltes fases del partit.

Els detalls van ser el que més va condemnar els blanc-i-vermells, que ja van entrar amb el peu esquerre en el partit, i és que amb prou feines s’havien fet la idea de qui tenien al davant que ja anaven al darrere en el marcador. Collado, que va fer un recital en la primera part, es va internar des de la banda dreta i va superar Collet amb un xut al pal llarg en el minut 2 de partit. Tot i el cop, el Girona no va semblar excessivament tocat i va discutir la pilota al Barça que, això sí, va jugar amb més tranquil·litat i criteri. Els gironins només van intimidar en accions aïllades d’estratègia i quan Pedro Porro va rebre entre línies i ho va provar des de lluny, mentre que el Barça en va fer prou prement l’accelerador cinc minuts per fer el segon. Collet primer es va lluir en un gol de Monchu, però no va poder fer res en una rematada a pler d’Alejandro després d’una gran jugada de Collado en el minut 33 –poc després va estar a punt de repetir amb una vaselina.

En la segona part el Girona es va treure de sobre el poc respecte que li quedava a sobre i va millorar la seva imatge. Els d’Àlex Marsal van posar més dificultats al Barça en la sortida de pilota, van guanyar presència a camp contrari i durant vint minuts van fer un futbol pràcticament excels. En els últims metres, però, a l’equip li va faltar contundència per trobar la manera de superar un Barça que defensivament va mantenir un nivell excel·lent durant tot el partit. Amb els blaugrana ben ordenats i sòlids, al Girona només li va quedar generar perill a pilota aturada –Pedro Porro i Alejandro van estar a punt de marcar de falta–. Però quan semblava que el Girona encara hi volia dir la seva i s’acostava a fer l’1-2 que el fes entrar en el partit, el Barça va etzibar el cop definitiu després d’una bona triangulació a la frontal de l’àrea que va servir per provocar un clar penal. Monchu va ser l’encarregat de transformar la pena màxima i sentenciar un partit que deixa el Girona a sis punts del segon, el Saragossa.

El gol al principi ens penalitza perquè a ells els ha permès jugar més tranquils i a nosaltres ens ha creat ansietat i desconfiança
Hem jugat de tu a tu i no hem estat inferiors, però ells no perdonen amb les individualitats