Barça B

futbol

barça b

Gols que canvien cursos

Barça B. La diana de Nahuel en l’última acció del partit dona els tres punts al filial blaugrana, que salta cinc posicions de cop en la classificació, i enfonsa el Còrdova, un rival directe

còrdova 1 barça b 2

CÒRDOVA:Kieszek; Caro, Jesús Valentín, Aythami, Galán; Javi Lara (Reyes, 58’), Edu Ramos (Aguado, 84’); Jovanovic, Narváez (Quim Araujo, 71’), Aguza; i Guardiola.BARCELONA B:Varo; Palencia, Costas, Martínez, Cucurella; Busquets (McGuan, 74’), Aleñà, Rivera; Carles Pérez (Hongla, 85’), Abel Ruiz (Cardona, 61’) i NahuelGOLS:1-0 (36’) Narváez. 1-1 (78’) Aleñà. 1-2 (93’) Nahuel.ÀRBITRE:Moreno Aragón.T.G.:Als locals Narváez, Jovanovic, Edu Ramos, Aythami i Álvaro, i als visitants Martínez, Palencia i Hongla.PÚBLIC:17.547 espectadors a l’Arcángel.

De vegades en el futbol l’oportunisme passa per sobre de qualsevol mereixement. En el partit d’ahir, el Barça B va perseguir la victòria amb millors intencions que el Còrdova, però, al final, va obtenir un triomf molt important per un regal caigut del cel. El gol de Nahuel en l’última jugada del partit és una diana d’aquelles que canvien camins. A efectes de classificació, salta a la vista, perquè el conjunt blaugrana començava el partit en llocs de descens i el va acabar en la 14a posició. A efectes de salvació, enfonsa el Còrdova, que es prenia el partit com una final. I a efectes de dinàmica, suma la tercera victòria consecutiva i la tenebrosa mala ratxa ja queda molt enrere.

El xoc va girar com un mitjó en el rigorós penal que Moreno Aragón va assenyalar sobre Cardona en el minut 78 de partit. Amb 0-1 en el marcador, el col·legiat va ser valent de donar tot el crèdit al jutge de línia ja que, en primera instància, ell mateix havia descartat la possibilitat del penal. Aleñà el va executar i el Barça es va revolucionar a la recerca del gol del triomf. A cinc minuts per acabar, una errada de Varo i Hongla que gairebé costa la derrota a l’equip va donar ales al Còrdova, que va empènyer de valent i va acular al Barça. En l’última jugada, quan els de Gerard López signaven l’empat, va aparèixer el vers lliure blaugrana, la millor expressió de l’equip: un contraatac, i aquí Aleñà, Cardona i Nahuel no van perdonar.

Les emocions

Abans, el partit també havia estat dominat per les emocions. Especialment en una primera meitat en què el Còrdova va utilitzar tota la mentalització prèvia al partit –els nous fitxatges, l’Arcángel sense entrades a la venda (al final no es va omplir) i un partit contra un rival directe– per sortir a totes. Això va provocar empenta en forma de quatre córners i una falta lateral, defensades amb èxit pels blaugrana. A canvi, aquests condicionants van atorgar molta ansietat al conjunt local i pèrdues estúpides que gairebé fan avançar el Barça. Dues ocasions de Nahuel, de què la més interessant va anar al travesser, i dues arribades d’Aleñà descontrolaven el xoc a favor dels visitants.

El Barça es trobava còmode en l’anada i vinguda, però va concedir oportunitats, com ara una rosca d’Aguza que va sortir llepant el pal o una rematada de cap de Guardiola. El gol va aparèixer en l’últim tram del primer temps, quan els blaugrana estaven més allunyats del gol, en una pilota que la defensa no va ser capaç de tallar i va acabar als peus de Narváez per avançar els locals.

Aleñà i Nahuel van tornar a colpejar sense èxit abans que la represa adormís el partit. El Còrdova va decidir minimitzar els errors, cedir la possessió i que el Barça ensenyés els seus problemes quan es troba dues línies juntes. Però el penal de Cardona i una última jugada decisiva van girar el partit i van enviar els punts cap a Barcelona.

NAHUEL, HONGLA I MCGUAN DEBUTEN

Les vuit sortides en el mercat d’hivern i el reguitzell de baixes que tenia el Barça B van obligar Gerard López a fer una convocatòria arriscada. Hi va incloure un jugador poc habitual en les llistes del filial, el juvenil Riqui Puig, i també el gros de noves incorporacions, de què van jugar totes menys Balou. Nahuel, l’autor del gol, va debutar en l’onze titular, mentre que McGuan i Hongla van sortir en la segona meitat. “Sap greu que hagin marxat companys, però tot sigui per millorar. Tots els nous fitxatges que han vingut ho han fet molt bé perquè no és fàcil adaptar-se a l’estil que tenim en poc temps”, va dir Aleñà.
És una victòria molt important per a nosaltres. No era gens fàcil i hem fet un partit de 10
Carles Aleñá
jugador del barça b
Hem merescut els punts pel primer temps, però al final ja donàvem per bo l’empat
Gerard López
entrenador del barça b
En el segon temps, hem volgut sortir al contraatac, però a partir del penal tot ha caigut
Jorge Romero
entrenador del còrdova
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)