futbol

3a divisió

El visitant més incòmode

3a divisió. La ratxa a domicili en el 2018, tres victòries en tres partits, ha catapultat l’Europa, que trepitja posicions de promoció d’ascens gràcies a la victòria al Sagnier de diumenge passat

Jugar fora de casa ha passat de ser una preocupació a un avantatge per a l’Europa. El conjunt gracienc va obtenir una gran victòria diumenge passat contra el Prat al Sagnier (0-1), i es passarà la setmana en posicions de promoció d’ascens. Bona part del mèrit l’ha tingut el rendiment que ha donat l’equip a domicili, a més, contra rivals directes. Tres victòries en tres partits (Terrassa, Castelldefels i Prat) el converteixen en el segon equip que més partits ha guanyat a domicili de la competició (8), al darrere del totpoderós Espanyol B.

En la jornada 12, l’Europa era dotzè classificat, a set punts del quart classificat, el Prat. L’esprint que ha fet l’equip de Joan Esteva, amb vuit victòries en dotze partits, ha provocat una escalada que l’ha situat empatat a punts amb els potablava. “Ens ho pregunten sovint i sempre diem que la feina està sent la mateixa tant en els partits com en els entrenaments”, afirma Raíllo, autor del gol de la victòria (minut 88) diumenge passat. “Hi ha vegades en què els partits se’t posen més a favor o menys i ara estem tenint un pèl més de fortuna en aquest sentit”, reconeix. Al Sagnier, el Prat va dominar més, però finalment els punts van volar cap a Gràcia. “Ara la classificació es veu d’una altra manera, en bona part gràcies al rendiment a domicili”, admet Raíllo.

El repte

Les tres victòries a domicili en la segona volta han donat una empenta en la classificació prou important a l’equip. “No hi ha cap motiu en concret. Ens hem sabut sobreposar a gols encaixats i aquesta ha estat la clau”, explica el davanter, que valora molt el nivell del grup i, per tant, la dificultat en l’escomesa de l’Europa.

Raíllo, a més, tindrà un repte personal i és el de reemplaçar, en números, un dels millors jugadors de l’Europa aquesta temporada, Javi Navarro, que va marxar en el mercat d’hivern. “El fet de marcar l’altre dia sempre és molt positiu i t’anima a treballar molt més”, explica el davanter andalús, que espera superar els dotze gols que va fer al Gavà la temporada de l’ascens del conjunt blaugrana.

LES REACCIONS

Ens ho pregunten sovint i sempre diem que la feina està sent la mateixa tant en els partits com durant la setmana respecte a l’inici de curs
Hi ha vegades que els partits se’t posen més a favor o menys, i ara estem tenint un pèl més de fortuna en aquest sentit
Vaig començar la primera volta perdent-me alguns partits i m’agradaria haver fet més gols