Territorial

Remant a contracorrent

1a catalana. El Tortosa gasta els últims cartutxos per mirar de salvar la temporada amb l’arribada del tècnic manresà Víctor Vera i les incorporacions de jugadors de fora de la demarcació

Havia de ser un any il·lusionant després de l’ascens, però de moment les coses no estan sortint com s’esperava. El mal inici de campionat va obligar el Tortosa a separar els seus camins amb Àngel Garcia, el tècnic de l’ascens, i lluny de trobar un revulsiu en el canvi, tot ha anat cap avall. En total, en aquestes vint jornades de campionat, els ebrencs han vist desfilar quatre entrenadors per la seva banqueta i més de quaranta jugadors, una situació que ha fet impossible la recuperació d’un equip que a hores d’ara ocupa la penúltima posició.

“Esportivament, les coses ens han anat malament en tots els aspectes. Després de tres anys lluitant per pujar, al final no han sortit les coses com estaven previstes”, reconeix el president, Artur Llorca, que tanca enguany la seva etapa al capdavant del club amb la il·lusió de deixar l’equip a primera catalana. Per aconseguir-ho, però, el Tortosa necessita remar a contracorrent a causa d’una primera volta de campionat desastrosa. Després de la destitució d’Àngel Garcia, els ebrencs no van trobar una reacció ni amb l’arribada a la banqueta de Nacho Pérez, un home la casa, ni encara menys en la breu i moguda etapa de Dani Gimeno. “Moralment, hi ha molta feina perquè cal recuperar els jugadors anímicament i convèncer-los que són capaços de fer bé la seva feina”, explica el tècnic, Víctor Vera, l’últim cartutx per mirar de salvar la temporada: “Amb els números a la mà la situació és complicada, no ens n’hem d’amagar. Però hem d’anar pas a pas, marcar-nos objectius petits i intentar arribar a l’últim mes amb possibilitats de salvar-nos”, explica el preparador manresà.

Kilòmetres

Per a aquest últim tram, Vera disposarà de l’ajuda d’homes com Aitor Bilbao (Santboià), Max Morell (Mollet) i els recuperats Didi i Édgar Domingo, que Dani Gimeno havia decidit apartar perquè en l’acord amb el club només s’entrenaven un dia a la setmana amb l’equip. “El pacte que vam fer és fer només dues sessions setmanals, però que hi assistissin tots els jugadors”, explica el tècnic, que ha hagut de portar jugadors que han de fer més de 300 quilòmetres per anar a entrenar-se atesa la impossibilitat de reforçar-se amb futbolistes del sud: “El mercat de la nostra zona és molt complicat. Hi ha molt pocs jugadors a la demarcació per poder competir a primera catalana; si n’hi ha algun que destaca el fitxen un dels tres equips tarragonins de tercera. És cert que la Rapitenca se n’està sortint, però mantenir-se a primera catalana ja és tot un èxit”, afirma el màxim mandatari tortosí, que enguany ha optat per la solució de portar jugadors de fora però havent de triplicar o quadriplicar el sou que paga, per exemple, un equip del Baix Llobregat.

LA XIFRA

4
entrenadors
i més de 40 jugadors han passat aquest any per les files del conjunt ebrenc. Víctor Vera n’és el darrer tècnic.

LES FRASES

Moralment hi ha molta feina, perquè cal convèncer els jugadors que en són capaços
Víctor Vera
entrenador del tortosa
Després de tres anys lluitant per pujar, les coses no han sortit com ens esperàvem
Artur Llorca
president del tortosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)