Barça B

Accident enmig de l’eufòria

Barça B. El filial blaugrana perd contra un Alcorcón amb ofici, que en va fer prou amb el gol de Bellvís en l’inici de la segona part, i veu tallada la dinàmica de tres victòries consecutives

barça b 0 alcorcón 1

BARÇA B:Varo; Palencia, David Costas, Martínez, Cucurella; Aleñá, Christian Rivera (Ballou, 81’), Ruiz de Galarreta; Carles Pérez (Arnaiz, 58’), Abel Ruiz (Marc Cardona, 58’) i Nahuel.ALCORCÓN:Casto; Laure, Esteban Burgos, David Fernández, Bellvís; Kadir (Asdrúval, 69’), Errasti, Borja Domínguez (Sangalli, 24’), Mateo; Álvaro Peña i Jonathan Pereira (Borja, 79’).GOLS:0-1 (51’) Bellvís.ÀRBITRE:Prieto Iglesias (col·legi navarrès).T.G.:Al local Marc Cardona; i als visitants Jonathan Pereira, Álvaro Peña, Bellvís i Casto.PÚBLIC:1.692 espectadors.

No va poder ser. Després d’enllaçar tres senyores victòries, el Barça B va tornar a acabar un partit derrotat i capcot. Els de Gerard López no van ser capaços de superar un Alcorcón amb ofici, que va fer un partit molt seriós i va frustrar el filial blaugrana des del minut u. Un gol de Bellvís en l’inici de la segona part va acabar decantant la balança en un matx en què l’equip de casa va estar apàtic, mancat de l’espurna que havia tingut en les últimes cites. La bona tasca d’un rival ambiciós i rigorós també té molt a veure amb el desenllaç final. A tot això, s’hi ha de sumar el desencert de l’àrbitre en una acció que hauria pogut canviar el signe del partit: un penal com una casa a Marc Cardona en què Prieto Iglesias va assenyalar un córner.

Gerard López va voler fer el mínim de retocs possibles respecte a l’últim onze. Només en va haver de fer un, d’obligat, per la lesió d’Oriol Busquets aquesta setmana. A diferència de les darreres cites, però, el Barça B es va ennuegar a la primera part. L’Alcorcón va anul·lar bé el joc de transició dels blaugrana al mig del camp i es van veure ben poques ocasions. Així, la poca gent que va animar-se a anar al Mini va veure el típic partit de segona divisió. Molta transició i algunes arribades, però poc transcendents. De fet, les més clares les va tenir l’equip visitant, sobretot mitjançant el seu referent en atac, Jonathan Pereira, que es mou com ningú entre les defenses rivals i va fer anar de corcoll la rereguarda blaugrana. D’ell va ser la millor ocasió de la primera part: una canonada des de la frontal que Alberto Varo, molt atent, va blocar (40’). Per part del Barça B, ben poca cosa més enllà d’un parell de xuts de Christian Rivera.

L’Alcorcón va fer més sensació de dominar en els primers 45 minuts i després de la represa això no va canviar. Davant un Barça B incòmode, els de Julio Velázquez no van trigar a obrir la llauna. Ho va fer Bellvís en el 51. El lateral esquerre va aprofitar una passada d’Errasti després d’un refús defensiu per batre Varo amb un xut ras i fort. El segon temps començava amb una gerra d’aigua freda. Tornava una història que, tot i la treva dels tres últims partits, era ben coneguda per al filial blaugrana.

Amb l’avantatge en el marcador, l’Alcorcón va demostrar per què és un equip més fet que no pas el Barça B. Els grocs van actuar amb ofici i van saber jugar amb els nervis i les presses del conjunt de Gerard López, que va fer entrar Marc Cardona i Arnaiz per mirar de reactivar els seus. Jonathan Pereira, per exemple, va estar a punt de sentenciar aprofitant una pífia de Varo, però va rematar massa creuat (64’). El partit hauria pogut canviar en el 67 si l’àrbitre hagués assenyalat un clar penal sobre Marc Cardona, però no ho va fer i al Barça B li va costar Déu i ajuda arribar fins a la porteria contrària amb perill. En aquest context, va debutar Ballou, que va aportar detalls de qualitat al carril dret de l’atac, però aquest argument no va ser suficient per superar Casto. Aleñá, això sí, va estar a punt de fer-ho amb una rematada de cap després d’una bona centrada de Cucurella (83’). La pilota, però, no va entrar, i el matx va acabar amb un 0-1 de justícia.

Estem dolguts, ha estat un partit una mica fred i estrany, l’empat hauria estat el més just
Carles Aleñá
mig del barça b

No hem fet un bon partit i això pot passar. En tot cas no ha estat un tema d’actitud ni de mala lectura
Gerard López
ENTrENADOR DEL BARÇA B
Aquesta victòria té molt de valor, tant pels tres punts com també pel ‘goal-average’