Nàstic

futbol

Nàstic

Escletxa aprofitada

Nàstic. Un gol d’Álvaro Vázquez (44’) en els pocs minuts d’obertura d’un partit igualat i tancat dona tres punts d’or als grana al camp de l’Albacete

ALBACETE 0 NÀSTIC 1

ALBACETE:Tomeu Nadal; Cifuentes, Chus Herrero (Gaffoor, 54’), Saveljich, Carlos Delgado, Morillas; Dani Rodríguez, Gorosito, César de la Hoz (Aridane, 56’); Bela i Zozulia (Acuña, 59’).NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Arzo, Pleguezuelo, Xavi Molina, Abraham (Javi Jiménez, 65’); Fali, Maikel Mesa, Javi Márquez (Sergio Tejera, 79’); Dumitru (Tete Morente, 54’) i Álvaro.GOLS:0-1 (44’) Álvaro Vázquez.ÀRBITRE:Vicandi Garrido.T.G.:als locals Zozulia, Chus Herrero i Saveljich, i als visitants Pleguezuelo, Maikel Mesa, Xavi Molina, Fali i Bela.PÚBLIC:6.509 espectadors a l’estadi Carlos Belmonte.

En partits tancats i igualats, amb molt respecte i pocs riscos, es tracta d’aprofitar el moment, que tard o d’hora arriba. Ahir a Albacete, el Nàstic va tenir el seu en el tram final de la primera meitat, quan va emergir la qualitat que ha guanyat l’equip gen el mercat d’hivern, la que decanta duels. Álvaro Vázquez va aprofitar l’assistència de Dumitru per superar per sota la sortida de l’exgrana Tomeu Nadal (44’) i fer el gol que va acabar donant una victòria clau al Nàstic, la primera amb Nano Rivas a la banqueta. El canvi de tàctic no trenca l’idil·li del Nàstic amb els partits a camp contrari, on ja ha aconseguit sis victòries.

El partit va ser, sobretot, una batalla tàctica que va començar amb Nano Rivas situant sobre el terreny de joc el mateix esquema, el 5-3-2, que el tècnic de l’Albacete, Enrique Martín. Amb un mirall al davant, els locals, molt forts fins ara al Carlos Belmonte, no trobaven vies per fer mal amb el seu joc directe habitual al Nàstic, que esperava ben situat tenir espais al contracop. En la primera fase del partit, diverses interrupcions i algunes discussions entre futbolistes, amb l’àrbitre intentant que el partit no se li escapés de les mans, van contribuir que el partit no s’obrís. I, quan va succeir, el Nàstic ho va saber aprofitar. Immediatament després d’un avís –un xut de Dumitru Cardoso després d’una deixada d’Álvaro Vázquez–, Fali va robar la pilota a la zona de mitjos i Maikel Mesa va connectar amb Dumitru. El davanter va esperar el desmarcatge de la seva parella ahir a l’atac grana, Álvaro Vázquez, que va rebre l’assistència trencant el fora de joc i va batre Tomeu Nadal.

En la segona meitat el Nàstic hi va aplicar ofici. Com en la primera, una fase travada per diverses lesions –el local Zozúlia i els visitants Dumitru i Abraham van haver de ser substituïts– va restar continuïtat al joc, una circumstància que el Nàstic agraïa. En el tram final, amb l’entrada de Javi Acuña, l’Albacete hi va posar més intensitat en atac, però Dimitrievski i la defensa van estar molt atents, sobretot en les pilotes aèries. Álvaro Vázquez va estar a punt de sentenciar al contracop (90’) i Acuña, de fer l’empat en la millor ocasió de gol dels locals (95’).

Hem entès el rival que teníem al davant i el canvi de dibuix ha permès controlar-lo. Hem estat sòlids i hem aprofitat la qualitat del davant
A segona mantenir la porteria a zero té molta importància i, a partir d’aquí, ens anirem deixant anar
Nano Rivas
entrenador del nàstic
Ens han guanyat amb les nostres armes. Han estat ben plantats i tenen bons futbolistes
Enrique Martín
entrenador de L’ALBACETE

César Arzo debuta en una defensa de tres centrals

Nano Rivas va utilitzar el 5-3-2 en el segon partit a la banqueta del Nàstic en substitució de Rodri, el mateix esquema d’Enrique Martín a l’Albacete. El tècnic de Ciudad Real va jugar amb tres centrals, Xavi Molina, Julio Pleguezuelo –parella de centrals titular contra el Cadis– i César Arzo, que ahir va debutar amb la samarreta grana després d’arribar en el mercat d’hivern. Uns problemes físics van retardar el debut de l’exjugador, entre d’altres, del Vila-real, el Valladolid i el Saragossa. Kakabadze i Abraham van ocupar els laterals, amb molt recorregut, mentre que al mig del camp hi havia Fali com a pivot defensiu i Javi Márquez i Maikel Mesa davant seu. Álvaro Vázquez i Dumitru, que es va estrenar com a titular, van formar la parella atacant titular. Per tant, van jugar d’inici sis dels set reforços d’hivern: Arzo, Pleguezuelo, Fali, Javi Márquez, Dumitru i Álvaro Vázquez. L’altre, Javi Matilla, es va quedar a Tarragona per culpa d’unes molèsties. Dumitru va tenir una lesió muscular a l’inici de la segona part i va ser substituït per Tete Morente, igual que Abraham Minero, rellevat poc després per Javi Jiménez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)