Reus

Un present alliberador

Reus. L’equip roig-i-negre espera que el fet de marcar tres gols en un mateix partit per primera vegada a segona A i la recuperació dels lesionats suposi un punt d’inflexió per mirar amunt

El Reus necessitava un partit com el de diumenge passat contra el Llorca. Amb molts problemes en atac, la confiança se’n ressentia, sobretot en veure’s com l’equip menys golejador de la categoria. La visita del cuer, però, va servir perquè el Reus marqués tres gols en un partit per primera vegada des que va debutar fa un any i mig a segona A. Han hagut de passar 68 partits en la categoria de plata perquè l’equip roig-i-negre en guanyi un de manera clara. De fet, el de diumenge va ser tot just el quart partit de l’actual campanya en què va marcar més d’un gol. Ara, el Reus ja no tanca la classificació de gols a favor, ja que en té dos més que el Sevilla Atlético. De totes maneres, 19 dianes en 26 jornades continua sent una xifra baixa per a un equip que no es vol veure lluitant per no baixar. El tècnic, Aritz López Garai, espera que els tres gols marcats contra el Llorca demostrin als seus jugadors que són capaços de ser efectius en atac i els permetin treure’s de sobre una llosa que fa temps que els acompanya.

La victòria contra el Llorca va trencar una ratxa de quatre partits sense guanyar a l’estadi municipal, amb només un gol marcat en total. De fet, des de principis de desembre, el Reus només havia aconseguit, a casa i a fora, la victòria del 21 de gener al camp del Nàstic. Ara, el Reus amplia fins a quatre els punts de marge respecte a la zona de descens, una distància que esperen ampliar en les setmanes vinents. Dissabte, l’equip reusenc visita l’Osasuna, sisè, i després té dos partits seguits contra rivals de la zona baixa: el Sevilla Atlético, penúltim, que visitarà el municipal el diumenge 25 de febrer, i la Cultural Leonesa, primer equip en zona de descens, a camp contrari.

L’altra notícia positiva del partit va ser el retorn de dos futbolistes importants per a López Garai i que estaven de baixa per lesió. Jorge Miramón (dos mesos fora dels terrenys de joc) i David Querol (tres) van tornar a disposar de minuts i ja només queda Ricardo Vaz, lesionat de llarga durada, a la infermeria roig-i-negra. “Tenir gairebé tots els jugadors a punt farà que l’equip creixi molt”, va afirmar Miramón després del partit contra el Llorca. El Reus no ha tingut sort aquesta temporada amb les lesions i cada jornada ha hagut de fer front a diverses baixes. Són pocs, de fet, els jugadors que no han hagut de passar fins ara per la infermeria. Encara n’hi ha un, Raphael Guzzo, que es va lesionar de gravetat durant la pretemporada i que encara no ha debutat malgrat que ja està recuperat.

LES FRASES

Hem de treure’ns de sobre la motxilla de la falta de gol. Hem demostrat que som capaços de fer-ho
Aritz López Garai
entrenador del reus
Tenir gairebé tots els jugadors a punt farà que l’equip creixi. És molt important
Jorge Miramón
jugador del reus
N’hi ha per estar contents d’haver marcat tres gols, tot i que ara el que importa és vèncer
Vitor Silva
jugador del reus

L’assistència a l’estadi, un punt a millorar

L’assistència mitjana d’espectadors a l’estadi del Reus, amb capacitat per a 4.300, ha disminuït respecte a la temporada passada i es manté com una de les més baixes de la categoria: 2.372. Només en la visita del Nàstic es va vorejar el ple, i en molts dels partits no s’ha arribat a la mitja entrada. Contra l’Sporting, l’Albacete, el Granada, l’Alcorcón i el Lugo no es va arribar ni als 2.000 espectadors. Contra el Llorca hi havia 2.120 aficionats El club i la plantilla esperen que l’assistència de públic augmenti en els pròxims partits a l’estadi per ajudar l’equip a aconseguir els seus objectius. Aritz López Garai va recordar fa uns dies el mèrit que el Reus estigui a segona A i va demanar a l’entorn que ho valori i ho gaudeixi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)