Nàstic

futbol

Nàstic

L’abecé de la categoria

Nàstic. Cap gol rebut en els dos partits amb Nano Rivas, que prioritza la solidesa i es refia de la qualitat dels puntes, com l’any passat: només un gol en contra i dianes d’Uche i Manu Barreiro

“La categoria et demana ser sòlid en defensa i, en atac, aprofitar la qualitat dels davanters.” Fàcil en la teoria, molt més complicat de portar a la pràctica, és l’abecé de la segona A i, de moment, Nano Rivas l’està aplicant amb encert. En els dos partits en què ha dirigit el Nàstic aquesta temporada des que va substituir Rodri a la banqueta, l’equip grana no ha encaixat cap gol i ha aprofitat la capacitat de definició d’Álvaro Vázquez per aconseguir una victòria: 0-0 contra el Cadis al Nou Estadi i 0-1 a Albacete. La temporada passada, en què va arribar a la banqueta grana en la recta final per salvar un equip amb l’aigual al coll, només va rebre un gol en els tres partits dirigits, amb tres victòries. Va treure tot el suc de la solidesa defensiva i de la qualitat dels davanters: 3-1 contra el Girona, 0-1 al camp del Tenerife i 1-0 contra l’UCAM, amb tres gols d’Ike Uche i dos de Manu Barreiro.

“Mantenir la porteria a zero és la clau per aconseguir els objectius. A segona A té una importància molt gran, la qual cosa no significa que no vulguem jugar a l’atac, però en aquesta categoria hi ha coses que si no les tens clares acabes patint. Si som capaços de mantenir aquesta solidesa ens anirem deixant anar i anirem afegint coses”, afirma Nano Rivas, content pel rendiment defensiu del seu equip en els dos partits. Contra el Cadis, el tècnic de Ciudad Real va situar dos centrals –Xavi Molina i Pleguezuelo–, amb dos laterals, mentre que al camp de l’Albacete va jugar amb tres futbolistes a l’eix de la defensa –hi va afegir César Arzo–, dos carrilers i un pivot al mig del camp –Fali– molt atent a les cobertures defensives. La idea de Rivas era contrarestar el joc directe i de segones jugades de l’equip de Castella-la Manxa. Caldrà veure quin esquema tàctic utilitzarà demà al vespre en la visita del Saragossa de Natxo González al Nou Estadi, tot i que ell mateix recorda que “més enllà del dibuix es tracta de guanyar duels i disputes, i de viure el partit amb intensitat”.

La segona part de la teoria parla d’aprofitar les poques ocasions de gol que solen tenir els equips en els partits, moltes vegades igualats i tancats, de segona A. Per això el Nàstic té en la plantilla Uche i Barreiro –davanters amb una trajectòria contrastada, especialment el nigerià, autors de gols clau la temporada passada i que en l’actual ja n’han fet tretze entre tots dos– i per això l’ha reforçada en el mercat d’hivern amb Álvaro Vázquez, que ja ha marcat tres gols en els sis duels que ha disputat amb la samarreta grana. “En partits en què hi ha molta disputa i poca circulació de pilota, i en què s’arriba poques vegades a la porteria del rival, fer-les entrar marca la diferència”, sentencia Nano Rivas.

LES FRASES

Mantenir la porteria a zero és la clau. Després ja ens anirem deixant anar, però hi ha coses que si no les tens clares acabes patint

L’ÚLTIMA JORNADA

A Albacete, exercici de solidesa i gol d’Álvaro en un dels pocs atacs

EL CURS PASSAT

Només el Girona va marcar al Nàstic de Rivas (3-1), que va guanyar els altres dos duels per 1-0
La categoria et demana ser sòlid en defensa i, en atac, aprofitar la qualitat dels davanters
Nano Rivas
entrenador del nàstic

Dues cares noves en la defensa

Dels set fitxatges d’hivern del Nàstic, dos són centrals, Julio Pleguezuelo i César Arzo, que ja han debutat amb la samarreta grana. De fet, Pleguezuelo ha disputat complets dos partits –els dos dirigits per Nano Rivas– i Arzo es va estrenar jugant els 90 minuts a Albacete. Així, la nòmina de centrals del Nàstic es completa amb Xavi Molina, titular en tots els partits del curs exceptuant una absència per sanció; Suzuki, titular habitual amb Carreras i Rodri i que no ha jugat cap partit amb Rivas, i Djetei, en la recta final de la recuperació de la lesió de llarga durada. Fali, fitxat per reforçar el mig camp, també pot actuar a l’eix de la defensa. A més, Nano Rivas disposa d’un lateral dret, Kakabadze –Molina i Suzuki hi poden jugar–, i dos a l’esquerra, Abraham i Javi Jiménez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)