Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Cada cop tenim més confiança”

Pablo Machín havia advertit que seria molt complicat superar “un rival molt rocós” com el Leganés, ja no només marcar-li gols sinó fins i tot crear-li ocasions. “Avui, hem sabut crear-los perill i ser prou eficaços per tenir un partit més plàcid del que es podia pensar”, va reconèixer l’entrenador del Girona, satisfet tant per la victòria com per la imatge. “Les sensacions es corresponen amb els punts. És cert que cada cop tenim més confiança i fem la sensació de ser un equip més solvent.” El tècnic destil·lava felicitat i orgull. “Podria estar mitja hora elogiant l’equip, el seu esforç, la seva implicació. Ho esteu veient. Una imatge val més que mil paraules. Estem jugant molt bé. Molta gent m’ho diu, i després quan veig els partits i en veig d’altres equips, penso que l’afició ha d’estar satisfeta.”

Asier Garitano va explicar que no havia sabut transmetre bé les ordres als jugadors, però Machín ho va relativitzar. “Garitano és un excel·lent entrenador que sempre ens ho ha posat molt difícil. Avui, segur que ell tenia clar el que volia, però segurament els jugadors no han pogut perquè el Girona no ho ha permès. Hem entrat molt bé al partit, amb un ritme alt, fent el nostre joc.” El de Gómara va utilitzar l’origen dels tres gols per argumentar les virtuts ofertes per l’equip: “És un partit molt rodó. Els tres gols tenen tres fases culminades del joc. A la primera, en un atac posicional, hem sabut fer una jugada llarga fins que ha arribat el penal, i si no hauria estat gol. A la segona, una transició ràpida per fer el gol de Portu. I la tercera, a pilota aturada. Quan et surt tot bé, és difícil que el rival et pugui contrarestar”. La solvència del Girona, sobretot a Montilivi, és indiscutible. “Guanyar com guanyem, i fer-ho tan sovint, no ha de treure mèrit a cada victòria. Això és primera”, va dir el tècnic, que va valorar la situació de l’equip amb 34 punts i la permanència més que encarrilada. “L’any passat crec que va ser una de les lligues en què menys punts es van necessitar per assegurar la continuïtat a primera. Continuem amb la idea de fer-ne més de 40 i amb aquest bonic conte de fades.”

Noms propis

Stuani i Portu van tornar a marcar. “Portu cada cop està tenint més instint golejador i cada cop pensa més com a davanter. Stuani és un killer que havia jugat en posicions més llunyanes de l’àrea i de seguida vam veure el potencial que tenia a la finalització. Com més gols facin ells, més disfrutarem la resta”, va dir Machín, que va assegurar que s’havia plantejat fer entrar Pere Pons en la segona part. “No tenia cap ruptura, i l’hem posat a la convocatòria pensant que potser la seva energia ens vindria bé. He dubtat de treure’l a la segona part, però tot i tenir targeta Granell ha fet un partit superb i Aleix, per no tenir el mateix ritme, també ha ajudat. Hem anat avançant el partit, ho continuàvem fent bé i he cregut convenient no arriscar gens.” Va ser el moment per a Eloi Amagat. “He cregut que era el moment de fer un reconeixement a Eloi. Ve des de segona B i segur que li ha fet moltíssima il·lusió, tant a ells com a molts gironins. Estic molt content que hagi tingut aquesta oportunitat que s’ha guanyat.”

Amb tota la tranquil·litat del món, el Girona podrà preparar ara una de les visites més especials, dissabte al Camp Nou. “El partit de dissabte ja arribarà. Serà un dels partits amb més repercussió i dels que agrada més jugar. Serà un partit més, perquè ja no podem dir que és d’una altra lliga o dels que no hi hem d’anar a competir”, va explicar.

ORGULLÓS

“Podria estar mitja hora elogiant l’equip. Estem jugant molt bé”

EL MÈRIT

“Guanyar com guanyem no ha de treure mèrit a cada victòria. Això és primera”

ELS TRES GOLS

“Tenen tres fases culminades del joc. Quan et surt tot, és difícil que et contrarestin”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)