Girona

futbol

Derbi Barça-Girona

Al Camp Nou, lloc per a tothom

Desplaçament. Mig miler d’aficionats gironins seran a l’estadi blaugrana amb l’expedició oficial però la gran oferta en l’aforament farà que molts més s’hi desplacin a títol individual

Per proximitat, entitat del rival i simbolisme de l’escenari en què es jugarà el partit, dissabte que ve arriba un dels moments més esperats pels aficionats gironins com és l’estrena del club blanc-i-vermell al Camp Nou. Com en tots els desplaçaments, l’entitat gironina va rebre un paquet d’entrades per repartir entre els socis i penyistes però les 534 entrades van ser insuficients per cobrir la demanda –es van rebre 435 peticions i cada petició podia incloure fins a quatre entrades– i es va haver de fer un sorteig per decidir els afortunats. Haver-se quedat sense entrada procedent del club, però, no significa que els aficionats del Girona hagin de renunciar a veure l’enfrontament en un dels grans estadis del futbol mundial sinó que precisament aquest fet, el de jugar en un terreny de joc de les dimensions del temple blaugrana, ben segur que ho afavorirà.

Àmplia oferta

Tot i els nombrosos abonats que té el Barça, les 99.354 localitats que ofereix el Camp Nou permet posar a la venda un bon nombre d’entrades i és per aquesta via que l’aficionat gironí té la millor opció per veure el seu equip jugar contra els Messi, Suárez i Coutinho. Per al duel contra el gironins, el club de l’avinguda d’Arístides Mallol ha aplicat el perfil més baix en els preus de les entrades però durant la última setmana ja han augmentat de preu fruït de la demanda. En la jornada d’ahir se’n podien trobar des dels 54 euros les més econòmiques fins als 159. Com és habitual, el gros de l’expedició del Girona, que ha comprat les entrades a través del club de Montilivi, estarà ubicada a la tercera graderia superior del gol sud. Les zones més properes a aquesta ubicació són el córner sud a tercera graderia i la tercera graderia inferior, a un preu d’uns 54 euros. Pel que fa a les localitats més cares –deixant de banda les opcions VIP que ofereix el Barça–, es troben en els seients de primera graderia de tribuna, a un preu de 159 euros.

Forats blanc-i-vermells

El Girona visitarà el Camp Nou en un curs marcat per la baixa assistència d’espectadors. Tot i els magnífics resultats de l’equip blaugrana –encara no han perdut en la lliga–, i de veure sobre el camp alguns dels millors futbolistes del món, la mitjana d’aficionats que veuen els partits des de les graderies s’ha desplomat de manera considerable fins a quedar per sota dels 60.000 espectadors de mitjana per partit.

Un dels factors que s’apunta per explicar la davallada són els horaris, una variable que no perjudicarà del tot el duel contra el Girona, ja que no es jugarà d’hora –serà a les 20.45 h–, però a diferència d’altres vegades no serà en diumenge sinó en dissabte, vigília de festiu i un dia molt més apte per acabar tard. Així, doncs, la baixa assistència a l’estadi ha de permetre als aficionats gironins tenir més oportunitats de veure el duel català comprant entrades a un bon preu i posant més color blanc i vermell a les graderies d’un dels estadis més mítics del futbol mundial.

De fet, l’atractiu de la primera visita del Girona a l’estadi del Barça i la disputa per primer cop en lliga i en territori blaugrana del nou derbi català és tot un repte per intentar assolir la millor assistència en la lliga de la temporada. Precisament l’últim partit que es va disputar al Camp Nou contra el Getafe l’11 de febrer (0-0), va registrar la major afluència de públic en aquesta competició fins ara amb una xifra de 75.661 espectadors. També és veritat que aquesta temporada els grans rivals del Barça com poden ser el Real Madrid o l’Atlético encara no han passat per l’estadi blaugrana. En la Champions, l’assistència es va enfilar fins als 78.000 espectadors en el duel contra el Juventus.

LA XIFRA

75.661
espectadors
és el rècord d’assistència a un partit de lliga al Camp Nou aquesta temporada

UN PUNT A FAVOR

L’horari (20.45 h) no és el millor, però com a mínim es juga en vigília de festiu, dissabte

Una tradició que va cada cop a més

Fins fa ben poc, veure un bon grapat d’aficionats del Girona a domicili era un fet poc habitual però arran dels èxits al terreny de joc, els seguidors blanc-i-vermells que es veuen en altres terrenys de joc que no són Montilivi no ha parat de créixer. Enguany, a primera divisió, s’han pogut veure aficionats gironins en punts ben llunyans de la geografia estatal, com per exemple La Rosaleda de Màlaga o a Riazor, a la Corunya, acompanyant l’equip. Escenaris de primer nivell com el Wanda Metropolitano –la nova casa de l’Atlético–, o San Mamés també han estat trepitjats per seguidors gironins. De fet, Bilbao ha estat el desplaçament més nombrós fins ara, amb 400 gironins i gironines a la graderia. La proximitat del Camp Nou afavorirà que a l’estadi s’hi puguin veure moltes més samarretes gironines que les 534 que té el club de Montilivi, un fet que no es va poder apreciar en la visita a l’estadi de l’Espanyol. El fet que el partit es jugués un dilluns laborable de desembre va impedir una mobilització massiva a Cornellà-el Prat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)