Barça B

Tres punts de maduresa

Barça B. El filial blaugrana va mostrar la seva versió més solvent i va remuntar al camp del Lugo amb una gran segona part en què Nahuel va brillar i va marcar un doblet

lugo 1 barça b 2

LUGO:Juan Carlos; Lemos, Luis Muñoz, Josete, Luis Ruiz; Ramon Azeez, Seoane; Iriome, Campillo (Fede Vico, 56’), Romero (Mario Barco, 72’); i Chuli (Christian Herrera, 63’).BARÇA B:Varo; Palencia, David Costas, Martínez (Jorge Cuenca, 46’), Cucurella; Ruiz de Galarreta, Christian Rivera, McGuane; Aleñá (Hongla, 85’), Marc Cardona i Nahuel (Ballou, 91’).GOLS:1-0 (17’) Chuli. 1-1 (50’) Nahuel. 1-2 (70’) Nahuel.ÀRBITRE:Cordero Vega (col·legi cantàbric).T.G.:als locals Luis Muñoz, Fernando Seoane i Lemos; i als visitants David Costas, Sergi Palencia, Ruiz de Galarreta i Hongla.PÚBLIC:4.062 espectadors.

“Confiança. Això és el que necessita un futbolista.” Ho comentava ahir després del partit del Barça B a Lugo l’extrem Matías Nahuel. I ho feia amb coneixement de causa. El jove futbolista argentí, que no havia tingut continuïtat amb el Betis en la primera volta, ara s’està exhibint amb la samarreta blaugrana. Ha disputat tres partits i ha fet tres gols. Dos dels quals, els d’ahir a Lugo, bàsics perquè un Barça B madur reaccionés i aconseguís la victòria. I és que els de Gerard López van haver de remuntar en la segona part la diana que havia fet Chuli en el primer tram del partit. El bloc blaugrana, que ha guanyat consistència i desequilibri amb els retocs fets al gener, va mostrar la seva versió més solvent i no va tenir problemes per capgirar un resultat negatiu. De fet, ho va fer exhibint una gran imatge.

En el primer temps va costar Déu i ajuda que el Barça B pogués tenir la continuïtat en el joc que necessita per arribar a generar ocasions clares de perill. El Lugo, ben ordenat i ambiciós, va dur la batuta i va impedir als de Gerard López sortir del seu camp. D’entrada va tocar patir, sobretot amb les incursions per banda dels jugadors locals. Així, després d’un avís de Campillo, que va rematar al travesser, Chuli va obrir la llauna aprofitant que estava sol com un mussol dins l’àrea. L’ariet del Lugo va caçar un refús d’Alberto Varo i no va perdonar. Era el minut 17 i el gol va esperonar encara més els locals. Per fortuna, a poc a poc el Barça B va anar entrant en el partit i va acabar la primera part pressionant. Nahuel, de fet, va enviar una canonada al travesser en el minut 40. Aquell xut era el preludi de tot el que arribaria en la segona part de l’enfrontament, en què l’extrem nascut a Rosario fa 21 anys va revolucionar el partit i va marcar un parell de dianes.

El col·lectiu i Nahuel

Després del descans, el Barça B va sortir del vestidor amb gana i es va cruspir el Lugo. Els de Gerard, intensos i elèctrics, no van fer concessions i van trigar molt poc a empatar. Ho van fer en una bona acció col·lectiva que va acabar amb una passada de Cucurella a Nahuel (50’). L’argentí va creuar la pilota a Juan Carlos i va marcar un 1-1 que donava a l’equip aquell punt de confiança i de fe que fa falta per desplegar tota la seva qualitat. El Barça B, de fet, va tenir molt bones ocasions, però no va estar encertat fins que va tornar a aparèixer Nahuel. Aquest cop, l’extrem va culminar un contraatac d’aquells de llibre superant per dalt el porter local. Després va tocar patir durant 20 minuts, però els de Gerard ho van fer amb maduresa i el triomf ja no es va escapar.

En la segona part, s’ha vist que érem superiors i l’encert ha jugat a favor nostre
Matías Nahuel
extrem del barça b
L’1-1 ens ha fet molt de mal. Ells ens han anat guanyant territori a poc a poc
Francisco Rodríguez
entrenador del lugo

Els 45 minuts que hem fet en la segona part han estat dels millors del curs: hem generat perill, ens hem mostrat madurs i hem sabut defensar
Després de perdre la setmana passada, ara estem contents i afrontem el futur amb optimisme
Gerard López
entrenador del barça b

L’equip obre forat respecte al descens

La victòria a l’Anxo Carro, sumada als mals resultats dels equips que el Barça B tenia per sota –però també per sobre–, fa que el filial blaugrana faci un bon salt en la classificació i obri forat respecte al descens. El conjunt de Gerard López ha acabat la jornada ocupant la quinzena posició, amb un marge de 4 punts respecte al primer equip en zona de descens, la Cultural Leonesa, que va perdre a casa contra el Rayo.