Girona

Gironins afortunats

Només per a escollits. Una trentena de futbolistes nascuts a la demarcació de Girona han aconseguit jugar almenys un partit de lliga amb el primer equip del Barça al llarg de la història

Jugar en el Barça és i ha estat sempre un somni per a qualsevol futbolista, sigui d’on sigui. Aquest sentiment se sol amplificar en els jugadors catalans i, de retruc, evidentment també en els gironins. La dificultat per formar part de l’entitat blaugrana també és evident, i és per això que només una trentena de futbolistes nascuts a la demarcació de Girona han aconseguit disputar almenys un partit de lliga amb el Barça –si comptabilitzem les altres competicions el nombre creix considerablement–. En aquest sentit, el vidrerenc Martí Vergés (8/3/1934), que va jugar en el club barceloní durant deu temporades entre les dècades dels cinquanta i seixanta (del curs 1956/57 al 65/66), és el futbolista gironí que més partits ha jugat en la competició estatal vestit de blaugrana, amb 189 duels a l’esquena. El segueix de ben a prop (179) un altre històric, Josep Puig, Curta (Sant Martí de Llémena, 22 de febrer de 1922), que també va jugar en el Barça durant deu anys (1942/43 al 52/53, amb una temporada en el Sabadell entremig).

A partir d’aquí ja només trobem set jugadors amb vint partits o més en la lliga amb el Barça: Narcís Martí Filosia (89), Joaquim Brugué (83), Miquel Soler (81), Domènec Balmanya (68), Lluís Coll (25), Francesc Arnau (24) i Enric Mas (20). Seguidament hi ha futbolistes de totes les èpoques amb, com a mínim, una desena de partits d’experiència en la lliga amb el club català, com és el cas d’Esteve Fradera (17), Josep Franch (17), Josep Pagès (15), Gerard Deulofeu (12) –jugador del primer equip del Barça fins que va ser cedit al Watford en el mercat d’hivern–, Jordi Roura (10) i Josep Pau Garcia Castany (10). Finalment, tretze jugadors van jugar menys de deu partits, futbolistes de la talla de Damià Abella (9) –actualment en el cos tècnic del Figueres–, Andreu Fontàs (8) –jugador del Celta–, Albert Jorquera (7), Gerard Gumbau (3) –ara en el Leganés–, Pitu Comadevall (1) –Llagostera– o dos actuals membres del Girona, el president Delfí Geli (1) i el central Marc Muniesa (2), que per fi tornarà al Camp Nou.

NOMÉS UN

Marc Muniesa és actualment l’únic gironí del Girona que ha jugat amb el Barça en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)