2a divisió FEF

Óscar Sierra, esquitxat

Operació Pizarro. El defensa de l’Hospitalet i Mark Villalonga, ex-‘scouter’ de l’Olot, declaren davant del jutge, que els posa en llibertat sota fiança, arran de l’operació oberta per arreglar partits

L’operació Pizarro, encarregada de la investigació de frau en diversos partits de segona B i tercera divisió, està donant els primers noms. En el dia d’ahir va transcendir que, dels 32 detinguts en aquesta operació, dos tenen relació directa amb el futbol català: Óscar Sierra, defensa de l’Hospitalet i amb passat en un grapat d’equips del país (Barça C, Lleida, Cornellà, Badalona, Prat, Sabadell, Gramenet i Terrassa), i Mark Villalonga, exauxiliar a la secretaria tècnica de l’Olot durant el curs passat i exentrenador del Santboià (9 partits) durant el curs 2013/14. Tots dos, segons va informar l’agència EFE, han quedat en llibertat sota fiança: la del defensa, de 7.000 euros; la de Villalonga, de 3.000.

Sierra i Villalonga, juntament amb l’exfutbolista Jonan Garcia, considerat com un dels líders de la trama, van ser detinguts dilluns i van passar la nit del dilluns al dimarts a la comissaria de policia del carrer Guipúscoa de Barcelona. Posteriorment, van ser traslladats cap a Madrid, d’on van viatjar en el dia d’ahir als jutjats de Zafra (Extremadura). Tots dos van prestar declaració davant del jutge i van ser posats en llibertat sota fiança de 3.000 euros per a Villalonga i de 7.000 euros per a Sierra. A més, no poden sortir d’Espanya i tenen els passaports retirats.

Óscar Sierra, amb més de 460 partits amb equips catalans a segona B i tercera divisió del territori, i Villalonga, amb una trajectòria als despatxos (a Màlaga, Valladolid, Girona i Olot) i a les banquetes (amb el Santboià), s’han vist immersos en una gran operació per part de la policia contra l’arreglament de partits en el futbol modest a escala estatal. Aquesta trama s’està investigant al jutjat de Zafra, ja que allà va ser on la fiscalia va denunciar un presumpte delicte d’estafa i corrupció de negocis; existien indicis que s’havien arreglat diversos partits de la tercera divisió extremenya. Tot plegat, ha anat desembocant en una trama internacional en què s’apostava, a través de ciutadans xinesos en cases d’apostes xineses, sobre partits de segona B i tercera divisió. Segons les investigacions policials, aquesta trama estava liderada per dos exjugadors (Jonan Garcia, jugador del Lleida el curs 2009/10, i Iván Moreno, 137 partits a segona A entre el Guadalajara, la Ponferradina, el Múrcia i el Racing) que contactaven amb jugadors per pactar diners a canvi de provocar un nombre determinat de córners o faltes. Tant Jonan Garcia com Iván Moreno van declarar davant del jutge i estan en presó incondicional.

L’Hospitalet i l’Olot se’n desmarquen

L’Hospitalet i l’Olot van emetre sengles comunicats desmarcant-se de la implicació en aquesta trama i insistint en la col·laboració amb les autoritats respecte a les investigacions. De fet, cap dels dos equips està en la relació de 51 partits que la policia ha investigat però el fet que Sierra formi part del conjunt riberenc i que Villalonga fos col·laborador dels garrotxins el curs passat va obligar que les dues entitats sortissin del pas. L’Olot, sense voler personificar en la figura de Villalonga, va dir que el club “es desentén de qualsevol vinculació actual amb les persones implicades en el cas”. El Granollers, que sí que apareix en la llista de 51 partits, va expressar que col·laborarà amb la policia si ho requereix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)