Girona

Amb llicència per vibrar

El Girona afronta al Camp Nou una cita històrica que posa dimensió a la magnífica feina que ha fet fins a arribar a l’elit

Tot i que dimarts hi ha partit, Machín insinua que farà jugar els habituals per mostrar les seves millors virtuts en un escenari imponent

El Barça necessita el triomf per anar fent camí cap al títol

En horari de Champions League, el Girona viurà aquest vespre una de les experiències més atractives que imaginaven els seus protagonistes quan buscaven, amb insistència i tossuderia, un ascens a primera divisió que es resistia. L’èxit va acabar arribant i, un cop a l’elit, els gironins no només s’han guanyat el dret a enfrontar-se amb els clubs més potents, sinó que ha ofert un rendiment per poder-ne presumir. El Camp Nou, un escenari imponent, veurà per primera vegada com es desenvolupa un equip que ha arribat amb molta força a primera i que ja ha fet soroll contra equips com el Real Madrid (2-1 a Montilivi) i l’Atlético, principal rival ara del Barça en la lluita pel títol i que no va derrotar els gironins ni a Montilivi (2-2) ni al Wanda (1-1). I amb el Barça sense cap intenció de cedir terreny en el camí cap al títol, el duel entre els dos clubs catalans més ben classificats promet.

Amb valentia

La dificultat és extrema, però el Girona té l’avantatge que es pot permetre arribar al Camp Nou amb tota la tranquil·litat del món. Ni els més optimistes haurien imaginat arribar a la 25a jornada de lliga amb tanta feina avançada. Els equips que lluiten per eludir el descens a segona A fa temps que han perdut de vista el conjunt de Pablo Machín, molt còmode amb 34 punts. L’equip blanc-i-vermell col·lecciona alegries a Montilivi –quatre victòries seguides– i, de les últimes sis jornades, l’última derrota és a Sevilla, on va fallar un penal i va fer mèrits per puntuar (1-0). L’absoluta calma en la classificació és un bon argument per presentar-se al Camp Nou sense por i amb l’atreviment que caracteritza el seu patró de joc i que ja ha exhibit en escenaris com ara el Pizjuán, el Wanda Metropolitano i Mestalla, tot i que hi va perdre.

Amb la concentració de tres partits en una setmana, un fet reiteratiu en el Barça però gens usual en el Girona, probablement Pablo Machín tenia la temptació de tornar a reservar homes molt habituals, com ja va fer en el duel de la primera volta. A més, dimarts hi ha un partit contra el Celta i dissabte que ve contra el Vila-real, dos equips que són molt més a prop en la classificació i amb aspiracions d’accedir a l’Europa League. Però la visita al Camp Nou és molt llaminera, i donar descans pot acabar sent més un càstig que un alleujament. “Si els preguntes si prefereixen jugar el 80% dels partits o el del Barça, la majoria et dirien el 80%. Però si parlem només de justícia, aquests jugadors que estan rendint tan bé, és just que també tinguin l’oportunitat d’enfrontar-se amb el millor equip el món”, reflexionava Machín.

L’entrenador del Girona vol mantenir la incògnita de si repetirà el plantejament de la primera volta, en què va decidir sacrificar Maffeo i el carril dret perquè va encomanar al de Sant Joan Despí que seguís Leo Messi allà on anés. Si vol ser valent i mostrar les senyes d’identitat que el caracteritzen, tal com va reiterar diverses vegades ahir a la sala de premsa, es fa difícil d’imaginar un Girona perdent tot un carril, la posició més característica del seu patró de joc. El tècnic no té ni lesionats ni sancionats i recupera Pere Pons, que té molts números de formar el doble pivot amb Àlex Granell si Machín confirma el que va insinuar ahir i presenta l’alineació més reconeguda. Qui podria tenir un lloc a l’onze inicial és Marc Muniesa, que torna al Camp Nou amb ganes de recuperar el protagonisme perdut en les últimes jornades.

Amb els cinc sentits

El Barça es manté invicte en la lliga i només ha cedit dos empats al Camp Nou, contra el Celta i contra el Getafe, un altre equip acabat de pujar de segona A que va saber mantenir el 0-0 fa quinze dies. Amb set punts més que l’Atlético, el conjunt blaugrana vol continuar fent camí cap al títol. Ernesto Valverde no es refia gens del Girona i presentarà un onze ple de figures, tot i que podria donar descans a Gerard Piqué. Al davant, el tècnic podria fer jugar junts per primera vegada Dembélé, Coutinho, Messi i Luis Suárez. L’entrenador del Barça va facilitar ahir al vespre la convocatòria i va prescindir de Yerry Mina, Denis Suárez, Paco Alcácer i André Gomes.

UN MOMENT IDEAL

El Girona arriba amb tota la tranquil·litat al duel entre els dos millors catalans

UN REPTE MAJÚSCUL

El paper contra rivals molt forts anima els gironins, conscients, però, de l’enorme dificultat

LA INCÒGNITA

Machín no aclareix si repetirà el marcatge de Maffeo a Messi de la primera volta

TOTES LES FIGURES

Valverde va deixar fora de la llista Yerry Mina, Denis, Alcácer i André Gomes

CAP BAIXA

Pere Pons està a punt i Muniesa aspira a estar en un onze teòricament amb pocs retocs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)