Girona

Pablo Machín

Tècnic del Girona

“No volia que sentíssim que no érem nosaltres”

A peu dret a l’àrea tècnica, Pablo Machín no es va asseure ni quan el Barça havia marcat mitja dotzena de gols. El Girona va sortir escaldat del Camp Nou, i això que Portu va provocar l’excitació de tota la banqueta gironina. “No sé si amb el gol hem despertat la bèstia, però la veritat és que han estat molt bé, ens han buscat l’esquena i el joc entre línies”, va explicar Pablo Machín, que va argumentar el plantejament que va fer: “Hem plantejat un partit de tu a tu a un dels millors equips del món. Ara aquell debat que es va generar de si era convenient o no el marcatge a l’home pot agafar forçar. Però sentia que els futbolistes em demanaven, i s’ho mereixien, sortir al Camp Nou com solem sortir sempre als altres camps. La llàstima és que ens hem trobat un Barça voraç.” L’entrenador del Girona havia demanat el dia abans sortir amb el cap ben alt fos quin fos el resultat. “Això ho teníem clar, però no pensàvem marxar amb tants gols en contra.”

Bona part de la roda de premsa de Machín es va centrar en l’aposta agosarada. “No volia que els jugadors sentissin que no érem nosaltres fent un plantejament diferent. És veritat que no hem sabut ajustar bé això de ser valents però també equilibrats defensivament, i el Barça ens ha trobat molt bé els punts febles. I amb els gols, l’equip també s’ha posat nerviós, cosa que en altres partits no passa. Ens serveix d’experiència. Prefereixo perdre mostrant les nostres senyes d’identitat que no buscant una altra cosa sent garrepes.” L’entrenador de Gómara va valorar els mèrits del Barça. “Ens han superat molt bé perquè són molts dels millors jugadors del món. Segur que molta gent no li dona importància, però potser l’organitzador del seu joc és el porter i té més qualitat que molts migcentres, cosa que facilita la feina als companys.”

Machín confia que la golejada més àmplia que ha rebut l’equip en l’LFP no li pesi gaire. “Ara segur que fa mal, però això també són experiències. No som el primer equip que surt golejat d’aquí. Almenys hem vist Ter Stegen fer bones actuacions. Dimarts tenim un altre partit, hem d’esborrar el que hem fet i intentar recuperar els futbolistes, perquè el desgast que ens exigim en cada partit és molt alt.” Interrogat per si Portu mereix una oportunitat en la selecció espanyola, va dir: “Potser no té el glamur o la repercussió que tindria en un altre equip, però si el convoquessin no se’n penedirien.” Respecte a la suplència de Stuani i l’entrada de Lozano, va dir: “Sabíem que la nostra oportunitat estaria en un contraatac o acció a pilota aturada. La idea era tenir dos jugadors ràpids. Choco és un híbrid, té potència i velocitat i també un bon joc aeri i d’esquena.”

L’ATREVIMENT

“Prefereixo perdre mostrant les nostres senyes d’identitat que ser més garrepa”

INABASTABLE

“Ens hem trobat un Barça voraç. No sé si el 0-1 ha despertat la bèstia, però han estat molt bé”

EL PLANTEJAMENT

“Sentia que els jugadors em demanaven sortir com sortíem en altres camps”

EL COP ANÍMIC

“Ara fa mal, però no som el primer rival golejat aquí. Almenys hem vist Ter Stegen”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)