Girona

Derbi català a Primera divisió

El somni dura cinc minuts

El Girona arrenca de meravella al Camp Nou, però el Barça reacciona de manera virulenta al 0-1 de Portu (2’) i arriba al descans amb el partit liquidat (4-1)

Els de Machín van jugar amb la defensa molt avançada i van posar en safata la reacció dels blaugrana, que van tenir més espais que mai

barça 6 girona 1

GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo, Pere Pons, Granell, Aday (Carles Planas, 46’); Portu (Douglas Luiz, 70’), Borja García (Aleix Garcia, 62’); i Choco Lozano. BARÇA:Ter Stegen; Semedo, Piqué (Vermaelen, 62’), Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets (Paulinho, 68’), Rakitic (Sergi Roberto, 77’), Dembélé, Coutinho; Messi i Suárez. GOLS:0-1 (2’) Portu. 1-1 (4’) Suárez. 2-1 (30’) Messi. 3-1 (36’) Messi. 4-1 (44’) Messi. 5-1 (66’) Coutinho. 6-1 (76’) Suárez.ÀRBITRE:Alberola Rojas, del comitè castellanomanxec.T.G.: al local Jordi Alba (87’), i al visitant Juanpe (62’).T.V.: cap.PÚBLIC:85.917 espectadors al Camp Nou.

El Girona es va voler divertir al Camp Nou, però en el descans ja demanava a crits que el partit s’acabés. És el que té anar al camp del Barça a jugar cos a cos contra el millor equip del món. Els de Machín van donar el primer cop, però el somni que la històrica visita al santuari blaugrana acabés amb una campanada monumental va durar només cinc minuts. Luis Suárez va neutralitzar el 0-1 de Portu –sí, durant un parell de minuts llargs el marcador del Camp Nou va reflectir aquest resultat– i des d’aleshores el Barça va ser una piconadora perquè el Girona, amb un plantejament entre arriscat i suïcida, li va posar les coses molt fàcils.

Pablo Machín va optar per no repetir el marcatge de Maffeo a Leo Messi de la primera volta, però el Girona va plantar la defensa molt endavant i això va ser un caramel per al Barça i per a les passades a l’espai de l’argentí a Suárez, Dembélé, Coutinho, Alba...

Massacrats

El Girona va viure els dos primers minuts de partit amb nou jugadors defensant l’àrea de Bounou. El Barça no només s’hi va estavellar sinó que la primera vegada que els visitants van travessar el mig del camp va ser per marcar el 0-1. Portu va signar el seu desè gol en la lliga després de robar la cartera a Umtiti. L’excitació pel gol va envalentir massa el Girona, que no va mesurar bé les conseqüències de concedir tants metres i tants espais al rival. Amb els atacs estàtics i la defensa blanc-i-vermella ben organitzada, el Barça hauria patit. Però amb els de Machín descuidant la rereguarda i Messi posant el GPS i sembrant el pànic a tres quartes parts de camp, el Girona va ser presa fàcil. L’1-1, el 2-1 i el 4-1 es van generar a partir d’accions en què els blaugrana van buscar l’esquena a l’adversari. El 3-1 va ser una obra mestra més de Messi, aquest cop un xut de falta per sota de la tanca defensiva.

Tot decidit

Des de l’òptica del Girona, la segona part sobrava. Machín va començar a pensar en el partit contra el Celta i va preservar Aday en el descans i poc després Borja García i Portu. El tècnic ja ni tan sols es va plantejar donar minuts a Stuani i va regalar el partit sencer a Choco Lozano. Això sí, el Girona no es va desviar del guió malgrat que el 4-1 convidava a fer una passa enrere i obrir el paraigua. Els blanc-i-vermells van continuar buscant durant força minuts l’intercanvi de cops en la parcel·la rival, però el Barça a la contra va ser letal. Hauria pogut arribar el 4-2 i va arribar el 5-1. El Girona hauria pogut fer el 5-2 i va encaixar el 6-1. I malgrat que la segona part es va fer molt llarga, els gironins van continuar buscant un 6-2 que tampoc no va arribar perquè Ter Stegen també es va voler sumar a la festa blaugrana amb un parell de bones aturades.