Barça B

futbol

barça b

El debut de Riqui Puig eixampla el debat

Barça B. El migcampista juvenil enlluerna el Miniestadi mentre altres companys de generació van marxant

Enmig del desplegament físic que oferien els nouvinguts, McGuane i Ballou, l’entrada de Riqui Puig en el minut 69 va ser una alenada d’aire fresc. La seva participació –la primera– al Miniestadi amb el Barça B dissabte passat contra el Nàstic va ser un recordatori per a tothom de la vigència de l’ADN blaugrana ja que el migcampista de Matadepera (18 anys) va demostrar tècnica, visió de joc i desimboltura des de la primera pilota que va tocar. Però el debut i la gran actuació de Puig obren encara més el debat sobre el paper del filial, que cada finestra de mercat constata un moviment de jugadors difícil de pair.

“Era el moment de posar-l’hi. Entén el dibuix, la posició, té personalitat per demanar la pilota i filtrar passades”, va assenyalar el tècnic, Gerard López, que l’havia convocat contra el Còrdova però el va fer debutar dissabte passat. Es tracta del cinquè juvenil de la casa que fa jugar aquesta temporada el tècnic granollerí (el mateix Puig, Monchu, Gómez, Busquets i Abel Ruiz), que també ha patit l’efecte directe de la marxa de joves promeses com ara Mboula (Mónaco) i Gómez (Dortmund), o en menor mesura, Èric Garcia (Manchester City). “Els números parlen per si sols –diu Gerard respecte a l’alineació dels joves– i no ho faig de cara a la galeria perquè pensin que no han de marxar. Ells saben que si fan les coses bé la porta del filial la tindran oberta.”

Gerard ha tingut fe cega en els homes de la casa, però d’altra banda també ha hagut de batallar amb el grapat de fitxatges del filial blaugrana per complir objectius esportius: la salvació a segona B el primer any, l’ascens a segona A en el segon i la permanència a segona A en el tercer. De fet, en les cinc finestres de mercat des del darrer descens s’han produït un total de 33 incorporacions, segons Transfermarkt. Algunes, tan dubtoses com l’arribada de Bassey o Robert Gonçalves.

Per tot plegat, s’ha produït un intens debat sobre la figura del filial del Barça, especialment arran de la marxa de jugadors amb potencialitat d’acabar en el primer equip. Mentre algunes perles marxen amb propostes de present i futur més atractives que les del filial blaugrana, ple de jugadors de rendiment més immediat, el Barça B fa mans i mànigues però acaba donant minuts i protagonisme a juvenils i nois de la casa: “Sé que és un debat que tenim perdut. Fem el que fem hi haurà qui hi vegi problemes. Nosaltres hem d’intentar mantenir la categoria, que amb els joves és difícil, però assumint que se’ls ha de donar confiança i fer-los créixer”.

FITXATGES

33
incorporacions
externes ha fet el Barça B en les cinc finestres de mercat des del darrer descens.

PROMOCIONS

5
juvenils
formats en les categories inferiors del Barça han debutat aquest curs amb el filial.

Contra el Nàstic, 18 passades en 20 minuts

Amb les mans a les butxaques, davant de deu micròfons i amb tota la tranquil·litat del món, Riqui Puig va començar a relatar les seves sensacions després del partit del Nàstic: “Ho he intentat fer el millor possible. Gerard m’ha dit que tindria moltes pilotes per dins i així ha estat.” La primera pilota que va tocar va ser una assistència molt precisa que va agafar desprevingut Cardona, i a partir d’aquí la seva confiança va créixer fins al punt que el Barça B el necessitava en la gènesi de cada jugada. De fet, el migcampista vallesà va completar 18 passades (amb un 94% de precisió) i va recuperar tres pilotes. “Gràcies als companys, que són molt bones persones, m’he sentit com un més en l’equip i molt còmode des del principi”, va comentar després de l’enfrontament, i va reconèixer que de seguida va superar els nervis del debut amb el filial blaugrana: “Al principi, potser sí que estava nerviós. Però quan m’he posat a jugar, ja era un partit més.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)