2a divisió FEF

La revolució de Xumetra

Oxigen. Dos gols de Marc Mas i Toril en tres minuts després de l’entrada del de l’Estartit i l’expulsió d’un futbolista contrari aplana el camí a l’Olot, que suma tres punts molt importants

olot 2 ontinyent 0

OLOT:Ginard, Barnils, Jose, Carles Mas, Blázquez, Masó, Hèctor Simón, Guzmán, Pedro (Toril, 76’), Marc Mas (Alfredo 82’) i Marc Cosme (Xumetra, 68’).ONTINYENT:Álvaro Campos, Soler, Russo, Carrasco, Verdú, Juanan, Anaba, Rubio, Tito (Rober, 74’), Fran Machado (Nemesio, 61’) i Sascha (Álvaro, 68’).GOLS:1-0 (75’) Marc Mas. 2-0 (78’) Alberto Toril.ÀRBITRE:Sánchez Alba.T.G.:Als locals Jordi Masó (7’) i Hèctor Simón (57’), i al visitant Álvaro Campos (50’) i Russo (79’).T.V.:Per doble amonestació al visitant Carrasco (73’).PÚBLIC:874 espectadors al municipal d’Olot.COMENTARI:Abans de l’inici del partit es va fer un minut de silenci en memòria d’Enrique Castro ‘Quini’.

L’Olot va aconseguir una nova victòria contra l’Ontinyent que li permet mantenir-se fora de la zona de perill (2-0). Els olotins continuen forts al municipal –no hi perden des de l’1 de novembre del 2017– i gràcies als gols de Marc Mas i Toril s’enfilen fins als 33 punts, a 4 del descens directe i a 2 de la promoció.

En els primers compassos del partit no hi va haver cap dominador. El migcampisme es va imposar i les defenses, ben col·locades, anul·laven els atacs. I és que els porters van ser dos espectadors més de l’enfrontament. L’Olot no trobava la fórmula de fer mal i apropar-se a l’àrea visitant tot i la mobilitat habitual d’atacants com ara Pedro del Campo, Marc Mas i Marc Cosme. L’abús de pilotes llargues, les imprecisions i la falta d’idees van taponar l’atac dels de la Garrotxa. En canvi, l’Ontinyent va estirar línies amb un parell de bones accions fabricades per Rubio i l’exjugador de l’Olot Tito Malagón. El primer acte va acabar amb els de Raúl Garrido controlant més el matx i fent el primer xut entre els pals, obra de Masó (42’). La sensació de perill era per als locals amb un actiu Cosme, que va lluitar totes les pilotes aèries i va buscar constantment l’esquena dels centrals rivals.

La segona meitat va començar amb un Olot més intens i insistent. En el 55’, Marc Mas gairebé aprofita una gran passada d’Hèctor Simón per avançar els olotins. El silenc, però, va errar en el control quan quedava sol davant del porter visitant. Cinc minuts després, l’Olot va gaudir d’una doble ocasió quan una combinació grupal va acabar amb un xut d’Hèctor Simón i un altre posterior de Pedro, que no va saber aprofitar el rebuig d’Álvaro Campos.

Expulsió rival i gols

Encara amb un quart d’hora per jugar-se, una entrada de Carrasco va acabar amb el central de l’Ontinyent expulsat per doble amonestació. L’Olot va olorar la sang i Xumetra es va posar l’equip a l’esquena per revolucionar-ho tot. Del de l’Estartit va ser l’assistència del primer gol garrotxí. Marc Mas va rebre dins de l’àrea i va definir a la perfecció davant la sortida d’Álvaro (75’). Els de Garrido no es van aturar aquí i, amb més espais, Xumetra va tornar a iniciar una jugada que va acabar a les botes d’Hèctor Simón. El de Llançà va obrir l’esfèrica per a Alberto Toril, acabat d’entrar al terreny de joc, que va fer un xut al pal curt introduint, amb l’ajuda d’un defensa, la pilota dins la xarxa (78’). Al final, l’Olot podria haver incrementat la renda, però ni Alfredo, ni Toril, que va enviar la pilota a la base del pal, van aprofitar les oportunitats.

Estem fent bons partits i l’equip està creixent. L’expulsió ve perquè estàvem atacant. Avui, hem vist una bona versió de Xumetra
La segona part de l’equip ha estat molt completa. Estem contents i sumem tres punts vitals
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot

L’estat del camp, òptim

Tot i la neu que va caure durant la setmana a la Garrotxa, l’estat del terreny de joc va ser millor del que esperaven els protagonistes. La neu precipitada va malmetre la gespa i algunes zones van presentar clapes evidents. Això, però, no va impedir el bon desenvolupament del joc.

Garrido torna al 3-4-2-1 habitual

Després de canviar el sistema al camp de l’Atlètic Saguntí i formar una defensa de quatre amb força canvis en l’onze, el tècnic de l’Olot Raúl Garrido va tornar a l’esquema habitual al municipal amb un sistema 3-4-2-1 amb Pedro i Marc Mas a la mitja punta i Cosme sol a dalt.