Nàstic

futbol

Nàstic

El malson és rutina

Nàstic. El conjunt grana continua encallat al Nou Estadi, on ahir va veure com el Tenerife li capgirava un gol matiner de Tete Morente, i se situa a només un punt de la zona de descens

nàstic 1 tenerife 2

NÀSTIC:Dimitrievski; Kakbadze, Pleguezuelo (Dongou, 85’), Xavi Molina, Abraham; Maikel Mesa (Uche, 64’), Fali, Tejera; Jean Luc, Manu Barreiro i Tete Morente (Juan Muñiz, 71’).TENERIFE:Dani Hernández; Luis Pérez, Carlos Ruiz, Aveldaño, Cámara; Alberto, Luis Milla; Juan Villar (Aitor Sanz, 59’), Bryan Acosta (Suso Santana, 78’), Mula; i Samuele Longo (Malbasic, 73’).GOLS:1-0 (10’) Tete Morente. 1-1 (12’) Juan Villar. 1-2 (30’) Juan Villar.ÀRBITRE:Areces Franco (col·legi asturià).T.G.:als locals Abraham, Manu Barreiro, Pleguezuelo i Tejera; i al visitant Aitor Sanz i Carlos Ruiz.PÚBLIC:4.723 espectadors. Es va guardar un minut de silenci en memòria del periodista tarragoní Joan Castell, de l’exentrenador i exjugador del Nàstic Ignasi Rojas i de l’exfutbolista Quini.

El Nàstic haurà de preparar alguna recompensa per a tots aquells seguidors que cada quinze dies s’acosten al Nou Estadi a animar l’equip. Són el paradigma de fidelitat, perquè enguany només fan que col·leccionar decepcions. L’última –i enèsima– és la d’ahir contra el Tenerife. Quan toca jugar com a locals, hi ha un factor invisible però palpable que fa que els de Nano Rivas s’encongeixin. A Tarragona els visitants es fan gegants. Només d’aquesta manera s’explica que els grana encadenin tres mesos sense guanyar a casa, on han sumat només un punt dels últims quinze. Amb aquest bagatge, la dependència dels resultats a camp contrari només fa que augmentar. Una mala notícia per a un equip que aspira a salvar-se. Aquesta fita, a més, es va complicar una mica, ja que la Cultural va guanyar dissabte i ara la zona de descens és a només un punt. Cal parar compte.

Ben poca gent s’hauria pogut imaginar veient els primers deu minuts de partit que el Nàstic acabaria capcot i derrotat, vivint un malson que, al Nou Estadi, és rutina. I és que els de Nano Rivas es van mostrar ambiciosos en l’arrencada i ho van intentar amb força. De fet, no van trigar gens a obrir la llauna. Ho van fer en el minut 10, en una acció de traca i mocador. Maikel Mesa va assistir Tete Morente elevant la pilota amb molta classe i l’extrem va connectar aquesta passada de manera acrobàtica. Semblava que alguna cosa podria canviar ahir a Tarragona. Res més lluny de la realitat. Va ser un miratge. El Tenerife en va tenir prou amb un parell de minuts per tornar a establir taules en el marcador. Ho va fer en una d’aquelles accions imprevisibles: una canonada creuada de Juan Villar des de la frontal que va sorprendre tothom, començat per Dimirievski. El gol, per desgràcia, va tenir un efecte demolidor en els jugadors del Nàstic. Els va començar a tremolar el pols. I això, amb un equip amb futbolistes de quirats com el Tenerife, és signar la teva sentència. Així, l’equip canari va començar a dominar. Val a dir, això sí, que tot hauria pogut canviar si el xutàs escorat de Kakabaze en el minut 17 no s’hagués estavellat a la fusta. Però ho va fer. Així, el control del partit va ser dels visitants, que després d’avisar amb una rematada d’Aveldaño al travesser es van avançar amb una acció molt mal defensada pel Nàstic. Longo va fer un canvi de joc cap a Bryan Acosta, que va assistir amb el cap Juan Villar. L’extrem, sol com un mussol davant la porteria, només va haver d’empènyer la pilota per marcar el doblet amb què es va decidir el partit.

Solvència visitant

Amb l’1-2 no hi va haver història. El Tenerife es va tancar molt bé al darrere i es va dedicar a frustrar totes les arribades dels tarragonins, que només van tenir l’empat a tocar en una canonada de Fali i una acció de Barreiro que va acabar al fons de la xarxa però en què l’àrbitre va decretar fora de joc. Vaja, que no hi va haver manera. A casa el Nàstic fa aigües pertot arreu i canviar de tendència és urgent.

Estem fumuts, se’ns ha posat tot de cara i en dues accions ho han capgirat. Mereixíem més
Manu Barreiro
DAVANTER DEL NÀSTIC
A casa no estem sent iguals que a fora, però és que l’arbitratge ens ha condicionat
Abraham Minero
LATERAL DEL NÀSTIC

Hem fet una bona arrencada i ens hem avançat ràpid, però el fet que ens empatessin tan ràpid ens ha descol·locat una mica
Tinc plena confiança en els jugadors. Treballant així, el triomf a casa arribarà tard o d’hora
Nano Rivas
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

Un terç dels punts possibles amb Nano Rivas

Tot i que amb l’arribada de Nano Rivas s’albirava una reacció del Nàstic, ja que es va empatar contra el Cadis a casa i es va empatar a Albacete, els últims tres resultats –dues derrotes a casa i un empat a domicili– han frenat de nou l’equip tarragoní. Amb el tècnic manxec, amb tot, el Nàstic ha sumat un terç dels punts possibles (cinc de quinze), un bagatge que caldrà millorar per evitar sofriments.