Girona

futbol

girona

Una acceleració ben visible

El Girona millora de manera notable el seu rendiment respecte a la primera volta i ja ha sumat vuit punts més en les vuit jornades contra els mateixos rivals

En aquests vuit partits, Bounou té cinc porteries a zero

El Girona va completar una primera volta de somni (10 punts per sobre del descens), però en només vuit partits de la segona ha doblat la diferència respecte al divuitè classificat (20 punts) i s’ha oblidat definitivament de la part baixa. La paraula Europa l’ha pronunciat fins i tot Pablo Machín. La plantilla també ha canviat el xip, perquè mirar la cursa de coixos que mantenen el Màlaga, Las Palmas, el Deportivo i el Llevant ja no porta enlloc.

Tot i que l’estrena a primera dels gironins va ser sonada (4 punts en els dos primers partits), la desacceleració també va ser notable després d’encadenar sis partits sense guanyar (2 punts de 18). El Girona es va presentar a Riazor en la novena jornada sense marge respecte al descens i amb alguna urgència.

En les vuit primeres jornades de la primera volta, el Girona va sumar només 6 punts. I contra els mateixos rivals en la segona n’ha sumat 14, és a dir 8 punts més contra els mateixos rivals. Només ha empitjorat un resultat, contra el cuer, el Màlaga: victòria a Montilivi en la primera volta i empat a La Rosaleda en la segona. Dels set enfrontaments restants, el Girona ha millorat el resultat contra l’Athletic, el Leganés, el Celta i el Vila-real.

En zona europea

El Girona és el millor dels debutants a primera divisió en la jornada 27. L’ha tancat amb 40 punts després de transitar de la trentena de punts a la quarantena amb la mateixa velocitat que va passar dels 10 punts als 20 (només cinc jornades). En la classificació de la segona volta, el Girona només tindria al davant el Madrid, l’Atlético, el Barça i el Sevilla.

Tot i estar tècnicament fora de la zona europea, el més probable és que a final de temporada el setè classificat jugui l’Europa League. El setè lloc del Girona no és cap excepcionalitat, ja que ho va ser en la segona jornada (una anècdota) i també en la setzena després de derrotar el Getafe. Tot i això, els de Machín han tancat la jornada a només un punt del sisè, el Vila-real, a qui no només van guanyar dissabte el partit, sinó també el goal average. Els llocs de lliga de campions, que marca el València, són molt lluny.

En l’acceleració que ha fet l’equip en la segona volta, destaca de manera poderosa la solvència defensiva de l’equip, que ha mantingut el zero a la porteria en cinc dels vuit partits (Màlaga, Athletic, Leganés, Celta i Vila-real). I dels vuit gols que ha encaixat, sis van ser al Camp Nou. En atac, l’equip només ha deixat de marcar a Màlaga i Sevilla, on va fallar un penal.

FAVES COMPTADES

Els gironins s’han oblidat dels llocs de descens (+20) i el nou objectiu ja és jugar a Europa

LA SITUACIÓ

Té el sisè a un sol punt, però és quasi segur que el setè també jugarà l’Europa League
10 punts 10 jornades
3 v., 3 e., 4 d. 12 punts
20 punts 5 jornades
2 v., 2 e., 1 d. 20 punts
30 punts 7 jornades
3 v., 2 e., 2 d. 31 punts
40 punts 5 jornades
3 v., 0 e., 2 d. 40 punts

Tres sessions prèvies al partit de divendres

El Girona, que ja va obrir la jornada 27 a Vila-real, també donarà el tret de sortida a la jornada 28 de primera divisió. Els de Machín rebran divendres el Deportivo a Montilivi (a les 21 h), on buscaran la sisena victòria seguida com a locals. Per preparar el partit contra els gallecs, el tècnic ha programat tres sessions: dimarts i dimecres a Riudarenes i dijous a Montilivi. Avui, la plantilla tindrà jornada de descans. Els gironins afrontaran el matx amb les baixes segures d’Iraizoz, Aday i Planas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)