Girona

Machín té la clau del projecte

Un cop assegurat que continuarà jugant a primera, l’àrea esportiva del Girona plantejarà una ampliació de contracte al tècnic

El club vol treballar a llarg termini i el sistema de joc de l’entrenador condiciona la planificació i el perfil dels jugadors

Haver arribat als 40 punts amb tanta celeritat permet al Girona no només fixar un objectiu molt més ambiciós per a les últimes onze jornades de lliga, sinó també començar a treballar amb vista al futur amb la tranquil·litat de saber que continuarà competint en la màxima categoria. “El fet que puguem treballar amb més temps sempre ajuda, però això no vol dir que sigui més fàcil. Estic segur que aniran passant coses que poden canviar la situació”, explica Quique Cárcel. La incertesa principal és ara saber si l’equip competirà o no a Europa. “És clar que canviaria, començant pel calendari, però la perspectiva real del club continuarà sent la mateixa. Volem intentar mantenir els fonaments per fer un projecte de consolidació i intentar anar creixent de mica en mica.”

L’àrea esportiva del Girona té com a prioritat definir el futur a llarg termini de la banqueta. La convicció en el treball de Pablo Machín és absoluta, i el club voldria tornar a perllongar la vinculació amb el tècnic. El de Gómara té contracte per una temporada més, fins al juny del 2019, i al club li agradaria tenir garantida la continuïtat per dos o tres anys més. En condicions normals, no hi hauria d’haver gaire pressa perquè el contracte no expira fins d’aquí a quinze mesos, però l’estil tan propi i marcat de Machín accentua la necessitat de tenir-ho definit. “Fa anys que el projecte gira al voltant de la seva figura per la manera de jugar, i és veritat que això ens influeix a l’hora de buscar un perfil molt determinat de jugadors. És per això que m’agradaria deixar clar si mantenim més a llarg termini aquesta manera de jugar”, reconeix el director esportiu, que té lligada la continuïtat de gairebé tota la plantilla, dissenyada a partir del sistema amb tres centrals i dos carrilers que aplica Machín des que va arribar a Montilivi, divendres farà quatre anys.

La voluntat del club és clara: “M’agradaria que en Pablo continués aquí, però això és futbol i som professionals. Hem de procurar que les dues parts estiguin contentes.” La intenció del Girona és plantejar ben aviat la pròrroga del contracte al tècnic. “El mister i jo tenim contacte diari, constant. Però el dia a dia ens va absorbint, i aquestes són coses que s’hauran de tractar més aviat que tard”, explica Cárcel.

Fins al 2019, de moment

No només Pablo Machín acaba el contracte el juny del 2019. També és el cas de Quique Cárcel, el màxim responsable esportiu d’un projecte amb què se sent plenament identificat. El més normal és que el director esportiu, que va arribar a Montilivi l’estiu del 2014 –uns mesos més tard que Machín–, continuï lligat més enllà del 2019 i, de fet, ja s’està negociant. “A mi m’agrada molt més parlar dels altres que de mi. No vull entrar a valorar la meva situació perquè són coses que no porto jo directament”, assenyala Cárcel, tot i que afegeix: “Sempre he dit, des que vaig arribar, que aquí em trobo molt ben tractat. Faig el que sento i, mentre senti això i em trobi còmode, estaré content. Soc molt feliç amb aquest projecte”.

UN ANY MÉS

Machín té lligam fins al 2019, però el club voldria que definís les seves intencions

ESTIL MOLT PROPI

Perdre Machín representaria haver de desfer molta feina feta i fer-ne de nova
Volem mantenir els fonaments per fer un projecte de consolidació, i això vol dir mirar de continuar amb tot el que funciona
No m’agrada parlar de la meva situació, però em trobo molt bé aquí, faig el que sento i estic content
Quique Cárcel

MÉS ENLLÀ DEL 2019

El vincle de Cárcel amb el projecte és absolut i tot fa pensar que s’allargarà
El ‘mister’ i jo tenim contacte constant. La nostra voluntat és que continuï més temps aquí, però se n’ha de parlar
M’agradaria deixar clar si mantenim més a llarg termini aquesta manera de jugar, perquè ens influeix sobretot pel tipus de jugadors

“La lluita per Europa” de Machín

X.M.

Machín va sorprendre els jugadors del Girona l’endemà de la victòria a l’estadi de la Ceràmica, que feia arribar l’equip als 40 punts, ja que el vídeo de repàs del partit contra el Vila-real, després d’analitzar les jugades, es tancava amb un missatge del tècnic amb la música de fons de La guerra de les galàxies. I amb la mateixa grafia de la pel·lícula, el missatge deia: “Final del primer objectiu. Enhorabona a tots. Comença un nou repte. Benvinguts a la lluita per Europa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)