Girona

Mantenir els puntals, una voluntat difícil d’assolir

Efectes. Cárcel reconeix que garantir la continuïtat de peces clau com Portu no serà fàcil. “No podem assegurar que tot continuarà com fins ara”

Eloi Amagat és l’únic jugador del Girona que, cedits al marge, acaba contracte al juny. La plantilla està ben lligada, però això no significa que Quique Cárcel tingui la feina feta i s’ho miri amb tota la tranquil·litat del món. El magnífic rendiment de l’equip en la seva estrena històrica a primera divisió ha cridat l’atenció, i el director esportiu n’és conscient. “Poden passar moltes coses, i hem d’estar preparats. El que no podem assegurar és que l’any que ve tot seguirà com fins ara”, afirma. “És un projecte que està sent reconegut, que està funcionant, i ho hem d’intentar gestionar de la millor manera possible per intentar mantenir les peces. Però això ho haurem d’anar responent de mica en mica.”

El cas de Portu és el més paradigmàtic d’un rendiment espectacular. El murcià, autor d’onze gols, és el primer jugador a qui el Girona va allargar el contracte (fins al 2021) després de l’ascens, però això no ha impedit que diversos clubs s’hi hagin fixat i que algun fins i tot es plantegi pagar la clàusula de rescissió, de 12 milions d’euros. “La nostra intenció és crear un projecte a llarg termini. I com a projecte, intentarem que les peces que voldríem mantenir es quedin convençudes. Nosaltres estem molt contents amb Portu i el voldríem per més anys, però, com sempre, no depèn només de nosaltres”, reconeix el director esportiu. “És evident que Portu està jugant molt bé i no passa inadvertit. Nosaltres li volem fer veure que aquí hi ha un projecte de creixement, però s’han de respectar totes les decisions.”

Entre els futbolistes lligats per un període més breu hi ha els dos porters, Gorka Iraizoz (relegat a la suplència des de fa mesos) i Yassine Bounou, amb contracte fins al 2019. El club està satisfet amb la progressió del marroquí, en el seu debut a primera, i es planteja oferir-li una ampliació del vincle. “Està oferint un bon rendiment i hem de valorar si volem que continuï més anys. Estem contents i crec que, amb l’edat [a l’abril farà 27 anys] i el nivell que està donant, és un porter que pot estar anys al Girona”.

SOBRE PORTU

“Està jugant molt bé i no passa inadvertit. El volem més anys, però no depèn de nosaltres”

MOLT DEFINIDA

El Girona té una gran part de la plantilla lligada i es planteja oferir l’ampliació a Bounou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)