2a divisió A

El protagonista de la jornada

Edoardo Soleri (Almeria)

Quan surt el sol

L’arribada del davanter cedit per la Roma ha posat fi als dubtes a la posició d’ariet

Va ser essencial en l’empat contra el líder

Aquella combinació d’altura i velocitat no podia passar desapercebuda per a cap dels caçadors de talents dels millors equips d’Itàlia, que es van apropar a veure al torneig Beppe Viola de categories inferiors. I aquesta mateixa combinació, traslladada al futbol professional, tampoc no ha passat desapercebuda a Almeria, on ja sospiren perquè tenen un dels béns més preuats del futbol: un davanter centre resolutiu. Després d’arribar en el mercat d’hivern cedit per la Roma, en cinc partits i amb el doblet contra l’Osca, Edoardo Soleri (Roma, 1997) s’ha guanyat de ple dret un lloc en l’onze titular d’un equip per al qual la tranquil·litat de la zona mitjana és una espècie de Champions League, atenent els més immediats precedents.

Monchi, gran descobridor de futbolistes al Sevilla i actual director esportiu de la Roma, hi té fe, però l’elit del futbol italià no és el lloc ideal perquè un davanter de 20 anys es formi. Ni tan sols la segona divisió. Sis mesos –amb cinc partits– després d’arribar cedit a l’Spezia, l’Almeria es va convertir en una oportunitat per al jugador. Els andalusos acusaven una falta de gol alarmant (els seus davanters només havien marcat dos gols fins a la seva arribada), així que Lucas Alcaraz li ha donat tota la confiança del món: 412 minuts en sis partits des que ha arribat. “Valoro molt la feina de Soleri en cada partit”, va explicar recentment el tècnic, que posa de manifest el desgast que l’italià produeix amb el seu 1,92 m d’altura a les defenses rivals. “Només en tinc referències bones. Tindrà un gran futur en el món del futbol”, assegura el seu company italià Marco Motta. “Des de sempre m’ha cridat molt l’atenció”, admet Monchi: “Estava a l’equip de Primavera de la Roma i va marcar 50 gols en diverses competicions. Confio molt en ell.”

Infantesa en tres països
El futbol italià ha estat la principal font de què ha begut Edoardo Soleri, però durant la seva infantesa també va tastar l’argentí i el brasiler. El seu pare es va endur la família a Buenos Aires i São Paulo per motius laborals, tot i que poc després va tornar a la seva Roma natal.
2
gols
va marcar Edoardo Soleri en el partit contra el líder, l’Osca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)