Girona

Abonats al dramatisme

El rival. El Deportivo visitarà Montilivi amb moltes urgències després d’encadenar dotze partits sense guanyar –4 punts de 36 possibles–. El descens a segona A torna a rondar per als gallecs

El Deportivo té una missió. El conjunt gallec visita l’estadi de Montilivi (demà a les 21 h) amb l’únic objectiu de sumar els tres punts per agafar oxigen i sortir, momentàniament, de la zona de descens. De retruc, els de la Corunya intentaran trencar la ratxa dels gironins davant la seva afició, que s’enfila fins a cinc victòries consecutives, totes sense encaixar ni un sol gol. L’equip dirigit en l’actualitat per l’exjugador professional Clarence Seedorf ha estat des de l’inici de la campanya rondant la part baixa de la taula. De fet, la tendència dels gallecs no convida a l’optimisme, i és que en les darreres disset jornades de lliga només han guanyat un enfrontament –contra el Leganés (1-0), fa dotze partits–. La sèrie interminable de mals resultats va comportar la destitució de Cristóbal Parralo, que ja havia substituït Pepe Mel, precisament després de la derrota del Dépor contra el Girona (1-2) en la novena jornada. El nou tècnic no ha trobat la tecla per fer funcionar l’equip –dos punts de quinze possibles– i, tot i estar a dos punts de la salvació (marcada pel Llevant), haurà de jugar-se una única plaça amb Las Palmas i el mateix conjunt granota.

Des del retorn a la màxima categoria, el curs 2014/15, el Deportivo ha sovintejat la part baixa de la classificació. Jugar amb les brases sol ser perillós, i és que els blanc-i-blaus van sumar 35 punts en la campanya del seu retorn (van ser setzens), els mateixos que l’antepenúltim; la temporada 2015/16 els gallecs van quedar quinzens amb 42 punts (quatre per sobre del descens) i la temporada passada van sumar 36 punts, cinc més que el primer equip que va baixar a segona A. Enguany, la projecció corunyesa no sembla millor i la lluita per evitar baixar de categoria es mantindrà fins a les últimes jornades.

La inestabilitat en moltes demarcacions no ha ajudat el Deportivo, que ha utilitzat cinc porters diferents (Rubén, Francis, Tyton, Pantilimon i Koval) i és un autèntic drama en defensa, i ha encaixat 57 gols, l’equip que més n’ha rebut en tot el campionat. En atac, les alternatives són de força qualitat, amb Florin (7 gols), Lucas Pérez (5) i Adrián López (4) com a referents, però amb Fede Cartabia, l’irregular Çolak o Bakkali com a secundaris que no han acabat de rendir a bon nivell.

El Deportivo haurà de canviar ràpidament la tendència ja que en les deu jornades que li queden jugarà contra rivals com l’Atlético (segon), el Sevilla (cinquè), el Barça (primer), el Vila-real (sisè) o el València (quart).

INESTABILITAT

El Dépor ja ha utilitzat cinc porters: Rubén, Francis, Tyton, Pantilimon i Koval

LA TENDÈNCIA

Els gallecs han guanyat només un partit en les últimes disset jornades de lliga

EL TERCER TÈCNIC

Habituals en l’atac, Florin (7), Lucas Pérez (5) i Adrián (4) són els estilets ofensius
Després de Mel i Parralo, Seedorf ha agafat el relleu per salvar l’equip

Injecció d’experiència durant el mercat d’hivern

El Deportivo ha intentat injectar experiència a la plantilla per manegar millor la situació delicada que viu al fons de la classificació. És per això que durant l’obertura del mercat d’hivern ha incorporat jugadors amb experiència com Krohn-Dehli (Sevilla), Eneko Bóveda (Athletic) i fora del mercat Muntari, que va poder fitxar pels gallecs perquè estava sense equip abans del tancament, el 31 de gener. A part del porter Koval (Dinamo de Kíev), que tot just va debutar en l’última jornada i va acabar expulsat després de 39 minuts, les altres tres novetats de la plantilla s’han consolidat de seguida en els onzes, primer de Cristóbal Parralo i ara de Clarence Seedorf. El mitjapunta Krohn-Dehli (34 anys), el lateral i central Eneko Bóveda (29) i Muntari (33) intenten aportar serenor i estabilitat a un equip que sobretot pateix en defensa. La inestabilitat a la porteria ha estat total i, en defensa, les constants variacions per culpa de les lesions i també del rendiment dels seus integrants no han ajudat a instal·lar-se en la regularitat necessària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)