Girona

Pablo Machín

entrenador del girona

“Que et considerin la pedra angular és el millor elogi”

Pablo Machín. El tècnic diu que se sent “afalagat” per les paraules de Cárcel i admet que des que fa quatre anys que va arribar al Girona sempre ha pogut treballar amb total tranquil·litat

Pablo Machín va signar a l’estiu una ampliació de contracte fins al 2019 que, després de veure la cridanera estrena del Girona a primera, la vinculació sembla fins i tot curta. De fet, el director esportiu, Quique Cárcel, va anunciar ahir que una de les grans prioritats en el projecte a mitjà termini que vol desplegar el club de Montilivi és intentar allargar el compromís amb Machín, un dels pilars.

“Que et considerin la pedra angular del projecte és el millor elogi”, va reconèixer ahir el tècnic. “I sobretot diu que hem fet les coses molt bé. Normalment, els objectius es compleixen a final de temporada, que és quan es fan les valoracions. Que et puguin plantejar en aquest moment una cosa així és una cosa que m’afalaga”, va afegir. Machín, òbviament, va deixar la porta oberta de bat a bat a l’ampliació de la seva vinculació. “L’avantatge és que hi haurà molt de temps per parlar i madurar totes les decisions. Estic tranquil i a gust en un club que sempre m’ha deixat treballar amb total llibertat.”

El més probable també és que el paper de Machín no hagi passat desapercebut per a la resta de clubs i que algú el tingui a l’agenda com a candidat a la seva banqueta. “Si tinc ofertes? No n’he rebut cap ni tampoc en tinc constància, però també insisteixo que és prematur perquè la majoria d’equips tenen el cap encara en aquest curs.”

L’exclusivitat del dibuix

Machín no sent que tingui la paella pel mànec en les negociacions per a la seva renovació que hauria d’engegar amb el club, si és que no s’han engegat ja. “El més important d’aquest sistema és que els jugadors s’hi senten còmodes, que hi creuen i que ens fa ser a tots millor equip. Però tampoc crec que el dibuix sigui una cosa tan dràstica per dir que s’hauria de fer un canvi radical si vingués algú altre. A la pretemporada vam definir una plantilla amb alternatives per a una línia de quatre. Muniesa i Planas poden jugar perfectament de laterals, igual que Ramalho i Maffeo. I així, molts.” Sí que el Girona ha avançat molta feina amb renovacions de jugadors. La majoria estan lligats fins al 2020, 2021 i fins i tot 2022. “En aquest tema jo no hi entro perquè qui ho decideix és el club, però és clar que els futbolistes s’han guanyat ser jugadors de primera i jo estic molt content per ells.”

A punt de complir els quatre anys a Girona, Machín va pel camí de ser un tècnic de llarga durada, com Garitano o Simeone. “Em sento més proper a Garitano per trajectòria. Hem anat creixent junts amb el club. Simeone menja a part. El seu mèrit és enorme perquè està en un lloc de màxima exigència i ha aconseguit fer cada curs un equip competitiu al màxim i amb resultats.”

MÉS ENLLÀ DEL 2019

“L’avantatge és que hi haurà molt de temps per madurar bé totes les decisions”

LLUNY DE GIRONA?

“No he rebut cap oferta i no és el moment. Encara tothom té el cap en aquest curs”

JUGADORS RENOVATS

“S’han guanyat continuar sent jugadors de primera i estic molt content per ells”

“Estem fent una pel·lícula en què la realitat supera la ficció”

No havien passat ni 24 hores del sonat triomf a l’Estadi de la Ceràmica quan Pablo Machín va sorprendre els jugadors amb un vídeo de resum del 0-2 contra el Vila-real que va acabar amb la amb música de fons de La guerra de les galàxies i un missatge final molt directe del tècnic cap a la plantilla en què ja deia obertament que el nou repte és jugar la temporada vinent a Europa. “Se’m va ocórrer posar el missatge –amb la mateixa grafia de la pel·lícula– com una picada d’ull a aquesta mítica saga de ciència-ficció en què crec que en certa manera ens veiem reflectits. El que estem fent nosaltres és com una pel·lícula en què la realitat supera la ficció”, va comentar el tècnic. “Ja sabem que la permanència no es encara matemàtica, però també és clar que un cop assolida la salvació virtual, el proper objectiu cap al qual hem de mirar és Europa”, va recalcar. El Girona és ara setè, una plaça que, si la conservés, seria segurament el passaport cap a l’Europa League el curs vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)