Girona

A Riazor, l’inici de l’impuls

El record. El Girona, que arribava al duel d’anada immers en una mala ratxa –dos punts de 18– i sense marge respecte al descens directe, va iniciar contra el Dépor una sèrie de tres triomfs seguits

El futbol pot canviar molt en qüestió de setmanes, fins i tot de dies. Una volta després de vèncer a Riazor (1-2), el Girona afronta divendres el duel de tornada contra els gallecs immers en una lluita més dolça. Si bé en la primera volta els gironins arribaven al partit contra el Dépor en una mala dinàmica després de sumar només dos punts dels darrers 18 en joc i sense marge respecte al descens, el triomf contra els blanc-i-blaus va ser l’inici d’una sèrie brillant de tres victòries –una de les quals contra el Madrid (2-1)–: “Va ser un partit clau. L’inici de la lliga va ser complicat i recordo que, tot i ser un duel més aviat fluix, vam sumar els tres punts per coratge. Ens va donar impuls i és un dels partits que recordem”, comenta el central del Girona, Juanpe Ramírez. Des d’aquell partit, els blanc-i-vermells no han parat d’incrementar el marge respecte al descens directe fins als 20 actuals, el sostre del curs.

La lluita per Europa, un fet

La distància sideral respecte al descens i el fet d’arribar al camp del Vila-real (0-2) als 40 punts ha fet replantejar els objectius de cara al final del curs als jugadors, el cos tècnic i l’entorn del Girona. Les possibilitats d’accedir a l’Europa League són elevades quan queden deu jornades per a la fi de la lliga, i els de Pablo Machín esgotaran les seves possibilitats: “Internament ja ho havíem parlat i plantejat. Estem en una situació tranquil·la i podem lluitar per una cosa bonica. No sabem si tornarem a viure això mai més, i ho hem d’aprofitar”, explica el jugador canari, un fix en els esquemes de Pablo Machín. I és que Juanpe Ramírez ha jugat tots els minuts dels últims 23 partits en què ha estat disponible –es va perdre el matx a La Rosaleda per acumulació de targetes–: “Estem tots bé. Defensem en conjunt i és igual qui jugui, que tothom rendeix igual de bé”, sentenciava una de les peces inamovibles ja sigui al perfil dret de l’eix defensiu o a l’esquerre.

EL PROTAGONISTA

En l’anada, tot i ser un matx més aviat fluix, vam sumar els tres punts per coratge. Ens va donar impuls i és un dels partits que recordem

DE 90 EN 90

Tot l’equip està bé. Defensem en conjunt i és igual qui jugui, que tothom rendeix igual de bé
Juanpe Ramírez
Central del girona
Juanpe Ramírez ha jugat complets els 23 darrers partits en què ha estat disponible
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)