Girona

futbol

deportivo

Cinc porters i cap convenç

Sense solució. Després de l’expulsió de Koval en el dia del seu debut, Montilivi viurà un nou capítol del serial en què s’ha convertit la porteria gallega, per on ja han passat cinc porters

Mentre a Montilivi aquest curs hi ha certa inquietud sobre la figura del tercer porter a causa de la doble lesió de Suárez, que l’ha deixat fora de combat tot el curs, a la Corunya tenen efectius per triar i remenar. D’altra banda, però, mentre que en terres gironines el propietari de la porteria és un Bounou cada vegada més solvent i segur, a Riazor no hi ha manera de determinar qui es mereix la titularitat a sota dels pals. I això que després de 27 jornades ja són cinc els porters que han intentat fer-se seva l’àrea petita gallega, sense gaire èxit.

Prova rere prova

A l’estiu ja es preveia que la porteria seria una de les posicions calentes del Deportivo, però ningú es podia imaginar que el serial s’allargaria tot el curs. Rubén va arrencar l’any com el principal candidat a la titularitat, i de fet, el gallec ha estat qui ha disputat més partits. La continuïtat, però, no ha estat sinònim de bon rendiment, i contagiat per la delicada situació de l’equip, el porter format al planter del Barça s’ha mostrat poc fiable en les actuacions.

Per cobrir la baixa per lesió de Rubén en la segona jornada, l’aleshores tècnic, Pepe Mel, va recórrer primer, i d’urgència, a Tyton, però el polonès no comptava per a l’equip gallec ja a l’estiu i de seguida es va demanar l’arribada d’un nou porter. L’escollit, en forma de cessió per part del Watford, va ser Pantilimon, però l’espigat porter –amb 1,96 metres d’estatura– tampoc va convèncer en les participacions que va tenir amb l’equip gallec.

En l’agonia de Pepe Mel com a responsable de la banqueta, el tècnic va prendre una decisió sorprenent i revolucionària per intentar solucionar el dèficit a la porteria i va donar la confiança a Francis, un jove porter de 18 anys que estava fent bones actuacions amb el filial a segona divisió B. El debut del nigerià contra l’Eibar, en què va ser protagonista amb quatre bones aturades que van permetre empatar a zero aquell partit, va ser esperançador. Francis també va ocupar la porteria contra el Girona en la primera volta en un duel en què sense cometre errades va acabar encaixant dos gols i una derrota (1-2) que suposava l’acomiadament de Mel. El canvi d’entrenador i la recuperació de Rubén van tornar el jove Francis al filial. El nou inquilí de la banqueta del Deportivo va tornar la titularitat a Rubén, que ha complert sota pals però sense aconseguir convertir-se en una peça indispensable en l’equip titular.

El malefici continua

Després de l’experiment fallit de Pantilimon, sense comptar de manera seriosa amb Tyton i amb Francis massa jove i encara creixent en el filial, el Deportivo va decidir reforçar un cop més la porteria en el mercat d’hivern. La incorporació va ser Maksym Koval, procedent del Dinamo de Kíev. Una lesió en un dit de la mà no li va permetre debutar fins dissabte passat contra l’Eibar i l’estrena davant de la seva nova afició no podria haver anat pitjor. L’ucraïnès no va ser del tot encertat en el primer gol que encaixava, i la seva sortida mal mesurada va permetre a Inui rematar al fons de la xarxa una passada que hauria d’haver interceptat. L’aventura de Koval a la gespa va durar 39 minuts, els que va trigar a fer un mal control amb els peus i tornar a mesurar malament una sortida que va acabar amb una entrada a fora de l’àrea sobre Jordan. El porter va veure la targeta vermella i Rubén va entrar en el seu lloc.

Així doncs, Seedorf torna a tenir ben obert el debat de la porteria just la setmana que visita Montilivi. En la plantilla, hi té tres candidats per jugar contra el Girona –Rubén, Tyton i Francis–, i tot i que la lògica apunta que l’escollit hauria de ser Rubén, el serial de la porteria gallega encara pot tenir un nou capítol ben sorprenent. El Deportivo té molts porters i cap convenç.

Amb el debat de la porteria ja obert a principi de curs, Rubén va ser l’escollit per començar la lliga, però una lesió el va tenir de baixa deu jornades. És el que ha jugat més partits, però tot i això no ha aconseguit mostrar la seguretat i la confiança a sota dels pals que s’espera d’un futbolista de la seva experiència.
Edat 33
Partits jugats 18
Gols encaixats 41
Se li va buscar una sortida a l’estiu i no es va aconseguir, i en el mercat d’hivern el porter polonès tampoc va trobar una destinació. Entremig, Tyton ha anat cobrint forats en la surrealista situació que viu la porteria del Deportivo i fins i tot va arribar a disputar un partit de lliga en què va encaixar quatre gols.
Edat 30
Partits jugats 1
Gols encaixats 4
Amb la lesió de llarga durada de Rubén i sense comptar amb Tyton, el Deportivo va confiar en Pantilimon com a mesura d’urgència per a la porteria. L’espigat porter va arribar cedit pel Watford, va disputar sis partits sense convèncer el tècnic, Pepe Mel, i al gener va tornar cap a Anglaterra per reforçar el Nottingham Forest.
Edat 30
Partits jugats 6
Gols encaixats 9
Va ser una aposta personal de Pepe Mel i el jove porter nigerià no va desentonar a sota dels pals en un moment delicat per a l’equip. El tècnic el va utilitzar en els seus dos últims partits a la banqueta gallega i, amb la seva destitució, Francis va tornar al filial del Deportivo, on està fent una bona temporada a segona divisió B.
Edat 19
Partits jugats 2
Gols encaixats 2
L’ucraïnès ha arribat al Deportivo aquest gener per convertir-se en titular, però una lesió al dit de la mà que el va deixar fora de joc durant diverses setmanes, i una estrena marcada per la inseguretat i la seva expulsió tornen a situar tots els dubtes en el cinquè porter que utilitza l’equip de la Corunya aquest curs.
Edat 25
Partits jugats 1
Gols encaixats 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)