Girona

Com a locals, tot victòries

Els precedents. El Deportivo no ha pogut guanyar mai després de quatre visites a Girona

Tot i ser un dels equips amb més temporades a primera divisió i amb més prestigi del futbol estatal, els cops que el Deportivo s’ha enfrontat amb el Girona –sempre a segona divisió–, la visita a terres gironines s’ha entravessat als gallecs. L’equip de Riazor ha jugat quatre cops contra els blanc-i-vermells, amb un balanç del tot favorable als catalans, que sempre han guanyat els partits de lliga disputats, primer a Vista Alegre i després a Montilivi.

Els dos primers duels es van jugar de manera consecutiva les temporades 1957/58 i 1958/59 en la segona divisió. En el primer enfrontament, el Girona va vèncer per la mínima (2-1), mentre que un any després el triomf es va aconseguir amb més claredat (3-1). En les dues ocasions, el Deportivo tenia un equip pensat per tornar a primera divisió, en què feia una dècada que competia.

En la història recent, els duels contra el Deportivo s’han convertit per al Girona en un salvavides a l’hora de mantenir-se a segona divisió A. El curs 2011/12, els gironins, en plena cursa per sortir del descens, es van trobar amb un Deportivo que dominava la competició amb mà de ferro. Un gol de Jandro de penal va servir per sumar tres punts i injectar una bona dosi de moral a l’equip, que fins a final de curs –quedaven onze jornades–, només perdria un partit més i se salvaria sense patiment.

El curs 2013/14, el Deportivo va arribar a Montilivi en l’última jornada i amb l’ascens a primera assolit. El Girona, en canvi, necessitava els tres punts per lligar una permanència molt suada després d’un tram final de lliga agònic. Els gallecs, amb la feina feta, no van oposar gaire resistència contra un conjunt gironí molt motivat que va tenir el suport d’un estadi ple. De fet, el triomf 3-1 –ja amb Machín–, es va acabar celebrant a Montilivi com si s’hagués aconseguit un títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)