Girona

Gerard Valentín

jugador del deportivo

L’ostracisme de Gerard Valentín

L’empordanès, per qui el Deportivo va pagar prop d’un milió al Nàstic, enllaça 14 partits sense anar ni convocat

El club gallec no el va deixar sortir a l’agost a l’Alavés i al jugador no el va seduir anar cedit al gener a l’Albacete

El 12 de juliol passat va ser un dia feliç per a Gerard Valentín (Avinyonet de Puigventós, 28 de juliol de 1993): va signar un contracte professional de llarga durada (fins al 2021) amb el Deportivo, que va desemborsar prop d’un milió d’euros al Nàstic. L’empordanès s’havia refet, primer en l’Olot (2013/14) i després en el club tarragoní (2014/17), d’una mala experiència en el Sevilla, on va encetar la seva etapa sènior després de menjar-se la banda dreta en els dos últims anys de juvenil amb el Girona, a divisió d’honor. Ningú no va discutir a la Corunya el fitxatge d’un jugador de 24 anys amb projecció i recorregut. També va ser un gran dia el 30 de setembre, en què Pepe Mel li va donar l’alternativa a primera divisió: Gerard va substituir Juanfran en un Deportivo-Getafe a Riazor. Va jugar només els set últims minuts, però amb ell a la gespa, els gallecs van marcar el gol del triomf (2-1).

Set mesos després d’aterrar a la Corunya, els dies feliços ja pesen força menys que els altres a la balança particular de Gerard. Seria tota una sorpresa que Seedorf l’inclogués avui en la relació de convocats del Deportivo per jugar demà a Montilivi. De fet, fa 14 partits que no entra en cap llista de divuit. Cristóbal Parralo només se’n va recordar al novembre, un dia que el Dépor estava en quadre (a Màlaga); i Seedorf, tot i que cada setmana està regirant l’equip de dalt a baix buscant la fórmula de l’èxit, no l’ha tingut tampoc gens en compte.

A la Corunya s’especula que Valentín pot estar pagant la factura de no voler sortir cedit a l’Albacete en aquest mercat d’hivern i que el seu ostracisme no és ni tan sols un tema d’entrenador, sinó que apunta a la llotja. Perquè, si la situació de l’equip és delicada, la falta de direcció a l’àrea esportiva del club clama al cel. L’arquitecte de la plantilla, Richard Barral, se’n va anar els primers dies del mercat d’hivern i qui va assumir les operacions va ser el president, Tino Fernández. Ell és qui va acabar gestionant les incorporacions de Muntari, Krohn-Delhi, Maksim Koval i Eneko Bóbeda. Aquest últim responia a una petició explícita de Cristóbal Parralo de reforçar el lateral dret i buscar un relleu de Juanfran després de fer creu i ratlla a Valentín.

El Deportivo havia impedit que Gerard Valentín marxés a l’agost a l’Alavés –els vitorians van insistir en el gironí abans de la troballa de Martín, un jugador format a Mendizorrotza– per no reforçar un rival directe. I quan el club gallec li va obrir al gener la porta per cedir-lo a l’Albacete i de passada alliberar massa salarial per poder tenir una mica més de marge de maniobra en el mercat d’hivern, va ser el jugador qui no va voler sortir. Segurament va ser el punt d’una ruptura que ja es veurà si és reconduïble.

Valentín hauria acceptat un segona A de perfil més alt, però la proposta del club manxec no el va seduir. També va entrar en les travesses per reforçar el Girona. Encaixava en el perfil d’un jugador de futur que buscava el club per al carril. Però a Montilivi els ulls es van clavar en Zeca i el 31 de gener es va tirar al damunt. Qui sap si tothom hi hauria sortit guanyant si aquesta operació, que mai va acabar agafant forma del tot, s’hagués rubricat.

2021
la fi del contracte.
L’estiu passat, Valentín va fitxar per quatre temporades.
93
minuts en la lliga de 1a
amb el Deportivo: 7 a Riazor contra el Getafe (2-1) i el partit sencer a La Rosaleda (3-2).
124
minuts en la copa,
en l’única eliminatòria dels gallecs, eliminats per Las Palmas (global de 6-4): 34 en l’anada a la Corunya (1-4) i el partit complet al Gran Canària (2-3).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)