Girona

Girona

Primera divisió

Ara no és hora de frenar

El Girona, un cop reorientat i explicitat obertament l’objectiu, té una oportunitat magnífica de posar més pressió als altres aspirants als llocs europeus

L’equip vol reforçar l’espectacular trajectòria a Montilivi, on encadena cinc victòries amb 13 gols a favor i cap en contra

El Deportivo necessita el triomf per sortir del pou

Ara que els 40 punts no enganyen i que fins i tot Pablo Machín s’ha atrevit a mostrar en públic el missatge sobre el canvi d’objectiu i de discurs que va transmetre a la plantilla –“Benvinguts a la lluita per Europa”–, el Girona entra en un altre escenari. Les dues victòries consecutives contra rivals directes l’han convertit de ple dret en aspirant a accedir a les competicions europees i, des del setè lloc, el conjunt blanc-i-vermell obre la 28a jornada amb una magnífica oportunitat de demostrar tota l’ambició que té. La victòria aquest vespre contra el Deportivo, encalladíssim a la zona de descens, permetria situar-se provisionalment sisè i, sobretot, carregar de pressió els altres candidats a ocupar les places europees.

El panorama és engrescador. El Girona s’ha acostumat a col·leccionar alegries a Montilivi, d’on l’afició surt amb un somriure d’orella a orella des que l’Alavés va deixar tothom frustrat. Des d’aquell 2-3, han passat tres mesos i cinc victòries inapel·lables, amb tretze gols a favor i cap en contra. Els gironins tenen la possibilitat d’encadenar el sisè triomf com a locals, cosa que només han aconseguit el Barça i el Sevilla –cap ho ha superat– i que, en la dècada d’experiència en el futbol professional, els blanc-i-vermells només van aconseguir en tres sèries diferents. A més, guanyar avui significaria fer 9 punts de 9 possibles, cosa que l’equip de Machín només ha aconseguit una altra vegada en tota la temporada, en una sèrie que va començar precisament contra el Deportivo.

El paper pobre del conjunt gallec, teòricament, també hauria de ser una ajuda per als gironins. El conjunt gallec, que tampoc ha reaccionat amb Clarence Seedorf –el tercer tècnic del curs, després de Pepe Mel i Cristóbal Parralo–, ha celebrat una sola victòria des del novembre i, com a visitant, només ha guanyat un partit, al camp de Las Palmas, el 30 d’octubre, una setmana després de rebre el Girona. La necessitat de punts del Dépor és imperiosa, i Pablo Machín adverteix que no es poden refiar gens ni mica dels números del rival. De fet, després d’haver superat amb nota molt alta els dos duels seguits contra rivals directes –el Celta (1-0) i el Vila-real (0-2)–, abaixar el nivell d’atenció i concentració contra un equip que lluita per sortir del pou seria molt contraproduent.

Poques incògnites

Nou futbolistes del Girona van ser titulars en els tres partits d’una setmana molt carregada. Després de la golejada rebuda al Camp Nou (6-1), el rendiment ha estat molt bo, amb sis punts en només quatre dies. I tot i que l’acumulació de minuts comença a pesar a les cames, és difícil que Pablo Machín retoqui gaire el seu onze habitual. L’equip té enllestit l’objectiu inicial de la permanència, però se n’ha marcat un de molt ambiciós, i tot fa pensar que el tècnic mantindrà la confiança absoluta en el bloc de futbolistes que tan bon rendiment li estan oferint. Aleix Garcia està tenint un paper més actiu i productiu en les darreres jornades, però li costa entrar directament a l’onze inicial.

9 DE 9 A L’ABAST

El Girona busca el seu tercer triomf seguit, sèrie que només ha fet un cop en tota la lliga

SENSE BADAR

Machín, després de superar rivals directes, diu que l’atenció no pot decaure gens

UN RIVAL ENFONSAT

Els gallecs han guanyat un sol partit des del novembre i un a fora en tot el curs

ELS DE SEMPRE?

Tot i l’acumulació de minuts, és difícil que Machín retoqui l’onze que tan bé li rendeix

Gerard Valentín, en una llista de 19

X.M.

Clarence Seedorf, que no havia convocat per cap partit Gerard Valentín, va citar el lateral empordanès per al partit d’aquest vespre a Montilivi. Seedorf va formar una convocatòria de 19 jugadors integrada per tots els futbolistes que tenia disponibles i n’haurà de descartar un a última hora. El conjunt gallec acumula set baixes. L’últim de caure és el migcampista Krohn-Dehli, per culpa d’unes molèsties al taló. Luisinho, que era dubte per culpa d’uns problemes musculars al quàdriceps. Seedorf medita fer diversos canvis en l’onze i podria reforçar el centre del camp, amb Mosquera, Muntari i Celso Borges en una mena de triple pivot.

Aday, recuperat, la novetat

X.M.

Absent per lesió en els dos últims partits, contra el Celta i el Vila-real, Aday Benítez s’ha reintegrat als entrenaments de l’equip aquesta setmana i està a punt per tornar a l’equip. El jugador de Sentmenat és la novetat de Machín per al partit d’aquest vespre. El seu retorn compensa l’absència d’un altre carriler, Carles Planas, que va ser titular a l’Estadi de la Ceràmica però va haver de demanar el canvi ben aviat per culpa d’una ruptura muscular. El va substituir Johan Mojica, que en teoria ha d’estar bé per ser titular avui, tot i que fa setmanes que arrossega molèsties. En l’entrenament d’ahir, hi havia un altre carriler, Maxi Villa (Peralada).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)