Girona

Girona

Primera divisió

Un repte difícil per a un tècnic novell

Seedorf. Amb poca experiència a les banquetes, l’holandès ha estat l’escollit per fer reaccionar el Dépor

Pocs futbolistes poden presumir d’un palmarès com el de l’actual entrenador del Deportivo, Clarence Seedorf. L’holandès ha viscut en primera persona finals de Champions –en té quatre–, ha triomfat en dos dels campionats de lliga més importants del món –va guanyar la competició de la regularitat amb el Madrid, a Espanya, i amb el Milan, a Itàlia–, i fins i tot ha tastat cites de la talla del mundial i l’Eurocopa amb la selecció holandesa. Després de penjar les botes l’estiu del 2013 amb el Botafogo, Seedorf va decidir que la seva experiència, com havien fet molts dels seus companys de generació, li podia servir per començar una carrera com a entrenador. El primer tast en una banqueta va ser d’aquells que fan vertigen, ja que l’estrena li va arribar en el tram final de la temporada 2013/14 al Milan, club històric però en hores baixes, on ell havia viscut una dècada daurada com a futbolista: “Crec que hi vaig fer una bona feina, però no era un moment fàcil per a una entitat com el Milan”, va explicar en la seva presentació com a tècnic del Deportivo, conscient que la vuitena posició que va assolir amb el club rossonero no va ser suficient per poder allargar el seu projecte a San Siro.

Repetir la història

Després del debut a les altures, Seedorf va agafar hores de vol sent el preparador del Shenzen de la segona divisió xinesa. L’holandès no va complir amb les expectatives de portar el club de Hong Kong cap a la màxima categoria, i també va ser destituït a finals del 2016. Després de gairebé un any aturat, la necessitat del Deportivo –als gallecs els estava costant trobar un nom que es volgués fer càrrec de l’equip en la situació delicada en què es troba–, i l’encara prestigiós nom de Seedorf –ajudat en aquest aspecte per una potent empresa de representants–, van portar aquest febrer el tècnic cap a la Corunya. A Riazor de seguida van sorgir els dubtes de la seva capacitat i per la falta d’experiència en les banquetes, dues incògnites que Seedorf, amb un somriure, va resoldre: “Arribo a una lliga que em va impulsar com a futbolista –al Madrid, amb 21 anys, Seedorf es va consolidar com un jugador de primer nivell–, i espero com a entrenador repetir la història. Experiència? Zidane en tenia menys que jo.”

L’arrencada com a entrenador del Deportivo no ha estat massa brillant i el balanç, del tot pobre en les aspiracions de salvar l’equip, diu que només s’han pogut sumar dos empats en cinc jornades. Amb el nefast record de grans jugadors que van fracassar a les banquetes espanyoles –només cal recordar els casos recents de Gary Neville al València o Tony Adams al Granada–, l’afició del Deportivo espera que la reacció arribi avui a Montilivi.

LA XIFRA

18
persones
formen el cos tècnic del Deportivo, el més extens vist mai a la Corunya.

DUBTES EN L’INICI

Seedorf ha dirigit sense gaire èxit i en etapes molt breus el Milan i el Shenzen xinès

BAGATGE POBRE

Després de cinc jornades, Seedorf suma dos empats i tres derrotes amb el Deportivo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)