Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Se m’acaben els qualificatius”

Avui fa quatre anys que Pablo Machín s’asseia per primera vegada a la sala de premsa de Montilivi. Presentat com a última bala per mirar de redreçar el rumb d’un equip que feia tuf de segona B, no només se’n va sortir –amb una permanència certificada precisament contra el Deportivo–, sinó que després ha liderat l’etapa més brillant del club, fins a arribar a primera divisió. Tot just trepitjar la gespa va veure la immensa pancarta que li havien dedicat les penyes Machine i Jovent Gironí per a l’ocasió. “M’ha sorprès i he pensat que devia costar molta pasta. Espero que ho hagi subvencionat el club”, va dir el tècnic amb un somriure. “La gent m’agraeix sobretot la implicació. Tampoc vull ser el protagonista de res. Avui fa quatre anys i així ho assumeixo, però els que s’hi deixen l’ànima són els futbolistes, que al final ens fan bons als entrenadors i als equips.”

Feliç i orgullós, Machín va intentar valorar la sisena victòria seguida a Montilivi: “Se m’acaben els qualificatius. La realitat del Girona supera qualsevol ficció. Hem de viure aquesta realitat i sobretot disfrutar-la.” Potser per frenar una mica l’eufòria, però, va relativitzar que el Girona estigués en el seu millor moment, com a mínim pel que fa al joc. “Per la classificació, és inqüestionable. Quant a la confiança de l’equip, també. I la solvència, també. Pel que fa al joc, si vols que sigui una mica crític, crec que no és la millor època del Girona, perquè en altres partits potser hem jugat millor. Però quan s’ajunta tota la resta fa que traguem els partits amb solvència.” El tècnic té clar quina és la virtut principal de l’equip: “El millor d’aquest equip és que és solvent. I tenim la maduresa de saber com hem de guanyar. Tenim molta confiança.” Ahir, la victòria va arribar gràcies a l’estratègia: “Per al nostre equip sempre ha estat fonamental. El que passa és que a primera tot té més magnitud. No és una activitat que agradi molt als jugadors en els entrenaments, perquè és difícil de treballar, però quan veuen que té resultat, com ens està passant, és molt més fàcil que ells hi creguin i s’hi impliquin. I que cada cop que tinguem una pilota aturada els jugadors pensin que hi ha una ocasió de gol.” I va afegir: “Posant-la com la posa l’Àlex, i amb els rematadors que tenim, és més fàcil que funcioni.”

El de Gómara creu que els tres triomfs seguits els permetran anar al Bernabéu amb tranquil·litat i fe: “La confiança, és indubtable, te la donen els bons resultats. La nostra obligació era guanyar aquí a casa, i al Bernabéu l’obligació és competir.” I sobre els elogis de Pep Guardiola, Machín va dir: “Per a mi és un orgull que probablement el millor entrenador del moment cregui que la meva feina, i el de tota la gent del meu entorn i sobretot els futbolistes, és bona. Ens omple d’orgull, i a veure si quan vagi acabant la temporada ens pot continuar felicitant.” Machín no es va voler considerar l’entrenador revelació: “Som l’equip revelació, això sí.”

L’ESTRATÈGIA

“La treballem, i és més fàcil posant-la com l’Àlex i amb aquests rematadors”

EL SEU EQUIP

“El millor és que és solvent i té la maduresa de saber com ha de guanyar”

RESULTATS I JOC

“Per ser una mica crític, no és la millor època pel que fa al joc. Però tenim molta confiança”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)