Girona

Girona

Primera divisió

Els festivals són un costum

El Girona enllaça la sisena victòria a Montilivi i eleva el balanç a l’estadi a un increïble 15-0 després de desfer-se del Deportivo amb un gol en cada part (21’ i 56’)

Granell va executar impecablement les dues faltes que van acabar amb els dos gols, el catorzè de Stuani (1-0) i el quart del central Juanpe (2-0)

GIRONA 2 DEPORTIVO 0

DEPORTIVO:Rubén; Fernando Navarro, Albentosa (Borja Valle 84’), Sidnei, Bóveda (Juanfran 70’); Muntari (Bakkali 65’), Mosquera, Celso Borges; Adrián, Andone i Lucas Pérez. GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo, Pere Pons, Granell, Mojica; Portu (Choco Lozano 81’), Borja García (Aleix Garcia 71’); i Stuani (Douglas Luiz 87’). GOLS:1-0 (21’) Stuani. 2-0 (56’) Juanpe.ÀRBITRE:Undiano Mallenco, del col·legi navarrès.T.G.: als locals Pere Pons (65’), i als visitants Muntari (44’), Fernando Navarro (55’), Albentosa (76’), Mosquera (79’).T.V.: cap.PÚBLIC:10.663 espectadors a Montilivi.

L’última vegada que Stuani i Juanpe van situar un 2-0 a l’estadi, el Girona va acabar perdent per 2-3 contra l’Alavés. Ahir, malgrat que el partit semblava calcat, aquells fantasmes no van fer ni acte de presència en l’imaginari de Montilivi. Aquella lliçó està més que apresa per l’equip, i a l’afició ja no li fa por fer l’onada amb 2-0 encara que faltin 20 minuts per al final. A Girona, la gent és feliç. I els festivals ja són un costum. Segur que un dia l’equip tindrà un mal dia i ensopegarà, però de moment les alegries guanyen per golejada. És un no parar. Una darrere l’altra. Són ja quinze gols a favor i cap en contra en sis victòries per emmarcar. Ahir, el domini de les àrees va tornar a ser brutal. I l’estratègia, el factor diferencial. L’esquerra d’Àlex Granell, l’olfacte de Cristhian Stuani, el cap de Juanpe Ramírez. La intensitat de tots els jugadors de camp. La fiabilitat de Bounou a sota els pals. El Girona s’ha despertat sisè i ha traslladat la pressió a equips com el Vila-real, el Betis i el Celta, que ja la duien de sèrie perquè l’objectiu inicial d’aquests rivals sí que era jugar a Europa. A tots ells els ha sortit un gra molt molest.

Avançant feina

Que el Girona està tocat per una vareta màgica a Montilivi, això no cal ni dir-ho. Només cal repassar els últims partits. Sempre havia marcat l’1-0 abans del minut 25 (Stuani al 5 contra el Getafe, al 24 contra Las Palmas, al 6 contra l’Athletic, al 23 contra el Leganés i Portu al 14 al Celta). I ahir Stuani va tornar a repetir amb l’1-0 en el minut 21. Va ser un gol d’instint després que Rubén Martínez hagués salvat una rematada de cap de Bernardo que Montilivi ja celebrava.

I quan el Girona es posa al davant, el rival ja pot tremolar. I si a sobre és un equip com el Deportivo, en una dinàmica absolutament erràtica, encara més. Els gallecs, malgrat tenir sobre el paper un trident demolidor (Andone, Adrián i Lucas Pérez), van tastar la medicina defensiva del Girona. Els de Machín li van concedir dues oportunitats en tota la primera part, però on no va arribar la defensa hi va arribar Bounou, cada vegada més decisiu.

Els blanc-i-vermells no van fer el seu millor partit ofensivament, amb Stuani i Portu ben vigilats per la defensa visitant. Però el control del mig del camp que van exercir els locals va ser absolut. I l’estratègia va arreglar l’espessor en l’atac estàtic. El guant de Granell va excel·lir en el 2-0, culminat amb un cop de cap poderós de Juanpe. Si Stuani s’ha enfilat fins a la quinzena, el central ja n’ha fet quatre.

A còpia d’ofici

Ja fa setmanes que el Girona ha deixat de ser aquell equip que de vegades es desconnectava i es refiava. El 2-0 va enfortir encara més mentalment i el Deportivo no va tenir ni una sola possibilitat més enllà d’un cop de cap d’Andone en el minut 92. Això és el Girona, un equip que accelera com un fórmula 1 i que quan s’ha de dedicar a defensar aixeca un mur de ferro colat. Granell no només va estar superlatiu a pilota parada, sinó també en el joc de conservació i d’associació, primer amb Borja i després amb Aleix. És ja un 9 de 9 després del 6-1 al Camp Nou. I un sisè lloc a la taula. Que aquest somni no s’acabi!

UN CANVI OBLIGAT

Machín va optar per Mojica per substituir Planas en un onze que ja surt de memòria

EL PRIMER QUART

Primers minuts de pressió alta i control absolut dels locals, però sense ocasions

LA PRIMERA, A DINS

Sisè gol seguit a l’estadi abans del minut 25, amb Stuani caçant una pilota a l’àrea

POCS ENSURTS

Tot i el control absolut, el porter del Girona va ser decisiu dos cops a peus d’Andone

EL 2-0, DECISIU

L’estratègia, com en l’1-0, va donar fruits, amb Granell assistint i Juanpe executant

MOLT D’OFICI

El Deportivo va intentar arriscar però va topar amb una defensa de ferro colat

EN LLOCS EUROPEUS

Després del 6-1 del Camp Nou, tres triomfs seguits i sisè lloc en la classificació