Girona

Girona

Primera divisió

El laboratori de Jordi Guerrero

L’estratègia. El segon de Machín és l’encarregat de dissenyar les accions a pilota aturada del Girona

Un 25% dels gols del Girona són del laboratori d’accions a pilota aturada que dirigeix el segon de Pablo Machín, l’arbucienc Jordi Guerrero. Pocs equips de primera divisió tenen un percentatge tan alt en l’estratègia, en què no estan inclosos ni els gols de penal –el Girona n’ha marcat quatre des dels onze metres– ni de falta directa –el de Timor a Ipurua.

El Girona cuida molt les accions a pilota aturada. Divendres, a banda que els dos gols es van gestar a partir de faltes indirectes, l’equip va regalar altres mostres que té molt ben apresos els apunts. El paradigma va ser una falta a la frontal, prop del vèrtex de l’àrea, ideal per al xut d’un dretà. Borja García tenia tots els números per al xut directe. Juanpe també en tenia per al xut amb potència si la falta es convertia en indirecta –Granell en curt perquè Borja aturés la pilota per a la canonada del central–. L’acció no va acabar en gol, però poca gent esperava que s’executés com es va executar: Borja va obrir un angle que no existia perquè Granell intentés sorprendre Rubén pel pal curt.

La productivitat de la pissarra del Girona han estat sis gols de falta indirecta (contra l’Atlético, el Màlaga, a Balaídos, contra el Leganés i els dos de divendres contra el Deportivo) i quatre des de la cantonada (contra el Vila-real, l’Alavés, al camp de l’Espanyol i contra el Celta). A banda del col·locador titular, també han sortit centrades productives de les botes de Borja (els córners del 2-0 contra l’Alavés i del 0-1 a Cornellà-el Prat) i d’Aleix Garcia (la falta de l’1-2 a Balaídos).

A banda de les peculiaritats del sistema, els tècnics rivals no s’obliden de destacar, a més, el perill dels blanc-i-vermells en les accions a pilota parada. El poder aeri el simbolitzen Stuani i Juanpe (deu gols de cap entre ells dos, set i tres), però el poder per alt de jugadors com Bernardo o Ramalho no es pot passar per alt. Cada cop que hi ha una acció a pilota aturada i pugen les torres, el laboratori de Jordi Guerrero treu fum i per al contrari, és sinònim de perill imminent.

LA PISSARRA

Dels 40 gols del Girona, sis han estat de falta indirecta i quatre de córner

SUMA D’ELOGIS

Els tècnics rivals destaquen la fiabilitat dels gironins en la pilota aturada

GUANTS A LA CAMA

A més de Granell, els altres col·locadors són Borja García i Aleix Garcia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)