Girona

Girona

Primera divisió

Un 18 de 18 a l’abast de pocs

Imparables. El Girona va aconseguir contra el Dépor el sisè triomf consecutiu a Montilivi. Els gironins igualen les millors sèries com a locals aconseguides fins ara pel Barça i el Sevilla

El Girona continua tossut a firmar una temporada de nota en el seu primer curs a la màxima categoria del futbol estatal. Els gironins van tornar a mostrar-se imparables a Montilivi i contra el Deportivo va aconseguir la sisena victòria consecutiva com a locals. Els jugadors dirigits per Pablo Machín igualen així les millors sèries a casa assolides enguany a primera que van aconseguir el Barça i el Sevilla, aquests ja sense opcions d’ampliar-les de manera immediata. Els 18 punts de 18 possibles que han sumat els blanc-i-vermells davant la seva afició és una xifra a l’abast de pocs equips de primera. A part del Barça i el Sevilla, el Real Madrid n’ha aconseguit cinc –en l’actualitat n’encadena quatre– i l’Atlético, també amb quatre victòries seguides ara, són els clubs amb un bagatge més prolífic com a locals.

En el tram de sis partits guanyant, els de Machín han fet 15 dianes –2,5 per partit–, superen en diferència de gols el Sevilla, que en va fer deu i en va encaixar dos, però molt lluny del Barça, que en va fer vint i en va encaixar també dos. El Girona sí té l’honor de no haver encaixat ni una diana en els sis partits que ha guanyat i és que el seu porter, Yassine Bounou, no recull la pilota de dins de la seva porteria des de fa 540 minuts, concretament des del darrer minut del matx contra l’Alavés que es va disputar el 3 de desembre i que va acabar amb una dolorosa derrota gironina 2-3 desaprofitant un avantatge de 2-0 ja en el minut 71.

La ratxa actual ha fet millorar substancialment els números del Girona a casa. Si bé és cert que en la primera volta del campionat els gironins rebien la visita dels primeres espases de la categoria –l’Atlético, el Sevilla, el Barça, el Vila-real i el Madrid–, els de Pablo Machín van aconseguir només dos triomfs en els vuit primers partits de lliga que van jugar davant la seva afició. Una d’aquestes victòries va ser la més sonada fins ara del curs, contra el Madrid, en un dia històric (2-1).

L’equip blanc-i-vermell, que ha reaccionat a meravella al 6-1 al Camp Nou amb tres triomfs consecutius haurà d’esperar força dies per intentar ampliar la sèrie i quedar-se sol amb la millor ratxa de manera momentània. Abans es desplaçarà al Bernabéu i la lliga s’aturarà a conseqüència dels compromisos de seleccions. Just després de l’aturada, el Llevant (17è) serà el proper visitant a Montilivi, el dissabte 31 de març a les 13.00 h.

SENSE ENCAIXAR

Bounou no ha encaixat cap gol en els sis partits i acumula 540 minuts imbatut
6 triomfs seguits:
BARÇA:
Betis (2-0), Espanyol (5-0), Eibar (6-1), Las Palmas (3-0), Màlaga (2-0) i Sevilla (2-1).
SEVILLA:
Eibar (3-0), Las Palmas (1-0), Màlaga (2-0), Leganés (2-1), Celta (2-1) i Deportivo (2-0).
GIRONA:
Getafe (1-0), Las Palmas (6-0), Athletic Club (2-0), Leganés (3-0), Celta (1-0) i Deportivo (2-0). Sèrie no tancada
5 triomfs seguits:
REAL MADRID:
Espanyol (2-0), Eibar (3-0), Las Palmas (3-0), Màlaga (3-2) i Sevilla (5-0).
4 triomfs seguits:
ATLÉTICO:
Las Palmas (3-0), València (1-0), Athletic Club (2-0) i Leganés (4-0). Sèrie no tancada.
EIBAR:
Betis (5-0), Espanyol (3-1), València (2-1) i Girona (4-1).
VALÈNCIA:
Màlaga (5-0), Athletic (3-2), Sevilla (4-0) i Celta (3-0).
3 triomfs seguits:
LEGANÉS:
Vila-real (3-1), Real Sociedad (1-0) i Espanyol (1-0).
VILA-REAL:
Eibar (3-0), Las Palmas (4-0) i Màlaga (2-0).
ALAVÉS:
1a sèrie:
Las Palmas (2-0), Màlaga (1-0) i Sevilla (1-0).
2a sèrie:
Celta (2-1), Deportivo (1-0) i Llevant (1-0). Sèrie no tancada.
BETIS:
Celta (2-1), Deportivo (2-1) i Llevant (4-0).
GETAFE:
Real Sociedad (2-1), Alavés (4-1) i València (1-0).
REAL SOCIEDAD:
Deportivo (5-0), Llevant (3-0) i Alavés (2-1). Sèrie no tancada.
2 triomfs seguits:
CELTA:
1a sèrie:
Athletic (3-1) i Leganés (1-0).
2a sèrie:
Eibar (2-0) i Las Palmas (2-1). Sèrie no tancada.
DEPORTIVO:
Alavés (1-0) i Getafe (2-1).
ESPANYOL:
Celta (2-1) i Deportivo (4-1)
LAS PALMAS:
València (2-1) i Màlaga (1-0).
MÀLAGA:
Celta (2-1) i Deportivo (3-2).
No han enllaçat dos triomfs a casa:
ATHLETIC:
quatre victòries en jornades intercalades.
LLEVANT:
només dos triomfs a casa, en les jornades primera i cinquena.

GOLS A FAVOR

En la sèrie de sis partits guanyant, els de Machín han fet 15 dianes (2,5 per partit)

CLARA MILLORA

Abans de la ratxa actual, el Girona havia guanyat dos dels vuit primers partits a casa

DISSABTE 31 DE MARÇ

Just després de l’aturada per seleccions, el Llevant (17è) serà el proper visitant

A dues victòries del rècord històric a LFP

El Girona és molt a prop del rècord de victòries a casa en la seva etapa a l’LFP. Els blanc-i-vermells van aconseguir vuit triomfs el curs passat, clau per situar-se en la segona posició amb la qual va acabar l’equip i que li va donar el perseguit ascens a primera. Després de guanyar tres partits i empatar-ne quatre en els set primers partits a Montilivi, els jugadors dirigits per Machín van encadenar ni més ni menys que vuit victòries. Els gironins van iniciar la sèrie brillant contra el Lugo (3-1) per superar després el Llevant (2-1), el Nàstic (4-2), el Còrdova (2-0), el Sevilla Atlètic (2-0), el Valladolid (2-1), el Mallorca (1-0) i el Getafe (5-1). El Cadis va ser l’equip que va tallar la ratxa històrica del Girona (1-2), que després d’aquella ensopegada va encadenar dues derrotes més –contra el Rayo (1-3) i l’UCAM Múrcia (1-2)–, que van posar l’ai al cor als aficionats. Els 24 punts de 24 possibles sumats van consolidar als de Machín en la segona plaça d’ascens, la primera, ja estava adjudicada al Llevant, que acabaria guanyant el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)